Historisk nedtur på aktiemarkederne fortsætter: "I går resulterede det i blodrøde aktiemarkeder og rentefald, der giver recessionslignende fornemmelser"

396871_16_9_large_44.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
28. feb 2020 KL. 8:52

Spredningen af coronavirus har tændt op under investorernes frygt. 

Hele ugen har stået  i uvishedens tegn, og det har aktiemarkederne båret præg af.

"I går resulterede det i blodrøde aktiemarkeder og rentefald, der giver recessionslignende fornemmelser," skriver Morten Lund, der er aktieanalytiker i Nordea, i en rapport her til morgen.

Det amerikanske aktieindeks S&P 500 tog det største dyk på en enkelt dag siden 2011 og faldt med 4,4 pct. Dermed er indekset nu nede med 12 pct. siden sidste onsdag, hvor coronafrygten for alvor kom under huden på aktiespekulanterne. Ifølge Jyske Bank forventes indekset at falde yderligere i dag med 1,7 pct.

Amerikanske Dow Jones-indekset oplevede det største fald nogensinde målt i indekspoint, som svarer til 4,4 pct. 

De amerikanske aktier er hermed faldet mere end 10 pct. på mindre end seks dage, hvilket gør det til en af de hurtigste korrektioner i historien.

Fredag morgen starter også med dystre udsigter. De asiatiske markeder er igen malet blodrøde, hvor de japanske aktier falder 4 pct.

Olieprisen lider også et hug og ligger nu lige over 50 amerikanske dollar pr. tønde. Også guld falder fra morgenstunden.

Den 2-årige amerikanske statsrente blev i går handlet på det laveste niveau siden perioden omkring det amerikanske præsidentvalg i 2016.

"Spørgsmålet er dermed også, om de kraftige aktie-og rentefald snart får den amerikanske centralbank til at træde til og lempe pengepolitikken," skriver Morten Lund i morgenrapporten. 

Den danske statsrente er faldet til -0,54 pct., hvilket er det laveste niveau siden oktober.

De kraftige rentefald presser den amerikanske dollar og sender den ned i 6,79 over for danske kroner. 
Hvis coronavirussen udvikler sig til en global recession, vil det normalt være ensbetydende med en styrkelse af dollaren, vurder Michael Lund i sin morgenrapport.

Den norske krone er blevet påvirket af de faldende priser på olie. Det betyder, at den nu ligger i det laveste niveau nogensinde overfor den danske krone med en pris på 0,718.