George Soros i storudsalg af aktier

Penge
Eksklusivt for kunder
17. aug 2010 KL.13:42
George Soros' investeringsfond, Soros Fund Management LLC, har reduceret sine ejerandele i flere amerikanske banker betragteligt gennem andet kvartal af 2010. Og i det hele taget har den legendariske storinvestor solgt grundigt ud af sine aktiebeholdninger de seneste måneder.

Det skriver Bloomberg News, der har informationerne fra de lovpligtige oplysninger til U.S. Securities and Exchange Commission.

Soros fonden, der administrerer omkring 25 mia. dollar, solgte 2,4 mio. aktier i JPMorgan i andet kvartal. Hermed blev fondens beholdning reduceret til kun 107.500 aktier til en kurs på 3,9 dollar ved udgangen af juni.

George Soros reducerede også beholdningen i U.S. Bancorp - til 22.600 aktier fra 2,03 mio. aktier.

Desuden har George Soros solgt sin samlede beholdning i det brasilianske statskontrollerede olieselskab, Petrobras, der også er noteret i USA. En aktiebeholdning med en samlet værdi på 233 mio. dollar per 31. marts i år er ikke længere bogført fra fondens side.

I alt har Soros fonden reduceret sin portefølje af amerikanske aktier med 42 pct. til 5,1 mia. dollar per 30. juni fra 8,8 mia. dollar ved udgangen af marts, ifølge Reuters.

Soros fondens største investeringspost i USA var ved udgangen af juni på 638 mio. dollar i SPDR Gold Trust.

Fonden er ikke påkrævet at oplyse om sine investeringer uden for USA.

Warren Buffetts investeringsfond, Berkshire Hathaway, har i andet kvartal udvist mere tillid til den finansielle sektor.

Buffett har beholdt 17,64 pct. af sin portefølje i Wells Fargo og 12,96 pct. i American Express, begge poster uændret gennem andet kvartal, ifølge Stockpickr.com.

Heller ikke i U.S. Bancorp, hvor 3,32 pct. af Buffetts portefølje er placeret, har han reduceret andelen.

Per 30. juni er 39,3 pct. af Berkshire Hathaways portefølje placeret i den finansielle sektor.

Nyhedsbureauet Direkt