Disse aktier er klar til udrulningen af 5G-netværket

391787_16_9_large_791.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
25. nov 2019 KL. 8:38
Når man plukker aktier, er kunsten at finde de aktier, der skiller sig positivt ud fra mængden. En måde at gøre det på er at finde en trend, der vil udfolde sig i fremtiden og blive dominerende – helst på globalt plan og i årtier fremover.

It er i bred forstand et tema, der er så godt som fremtidssikret og under denne paraply ligger et hav af undertemaer som 5G-netværket, der væver sig ind og ud af en stribe industrier. Når feltet er indsnævret, kan investorer ellers bare gå i gang med deres analysearbejde for at finde dét selskab, der kan udnytte 5G-netværkets hastighed og kapacitet til at øge indtjeningen overlegent i forhold til konkurrenterne.

Det er sådan George Saffaye, der styrer BNY Mellon Mobility Innovation Fund for kapitalforvalteren Mellon, der er en del af BNY Mellon Investment Management, finder aktier til porteføljen.

“Vores toppost er i Ansys. Det er et softwareselskab, som vi er meget begejstrede for,” siger George Saffaye.

3D i realtid

Ansys muliggør design i 3D realtid, hvor f.eks. en bilfabrikant kan speede produktionstiden væsentligt op og undgå tidskrævende lermodeller ved at skabe modeller udelukkende baseret på digital simulering.

“Det er et af de mest komplekse simuleringssoftware-redskaber, og det, der gør os virkelig begejstrede, er, at Ansys tilbyder simuleringssoftware til en bred variation af industrier, bl.a. kan softwaren bruges i teleindustrien til at rulle 5G ud i et givent område.”

Ansys fyldte pr. 31. oktober 4,8 pct. af fondens portefølje, mens den næststørste position på 4,4 pct. lå i det taiwanesiske halvlederselskab Media Tek.

“Media Tek er et halvlederselskab, der processerer og distribuerer trådløse signaler til test af mobilløsninger. Vi har også en andel i data- og analyseselskabet Splunk. Det rammer ikke 5G-temaet nær så meget, som de to andre selskaber, men det vil få stor gavn af 5G, fordi det er afgørende for at håndtere data og analyse, hvilket er kritisk i et digitalt samfund,” siger George Saffaye om amerikanske Splunk, der er den tredjestørste position i porteføljen med 4 pct.

Hos kapitalforvalteren Schroders har man endnu ikke lanceret en fond med 5G som tema, men ifølge Alex Blofield, der er global sektorspecialist i teknologi, fyldes der 5G-relaterede aktier i de forskellige porteføljer.

Internet of things-platform

En af dem er den amerikanske softwareudbyder PTC, hvor kunderne med PTC’s internet of things platform kan forbedre deres produkter og tjenester samt øge driftskvaliteten og arbejdsstyrkens produktivitet.

“PTC har den største industrielle internet og things-platform-manager, der kan samle data fra stort set alt fra fabriksgulvet, og det gør systemet meget værdifuldt for enhver fabrikant,” siger Alex Blofield og tilføjer, at netop netværkets hastighed og pålidelighed er essentiel for at maskinerne kan forbindes og kommunikere.

“Antallet af fabrikker og enheder som, PTC’s system vil kunne håndtere, vil udvide sig en del med 5G.”

Han peger også på de to 3D-software selskaber amerikanske Autodesk og franske Dassault Systemes, som ikke tapper lige så rent ind i 5G, men som har en del “vækst-medvind”.

“Jeg vil også fremhæve Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, der producerer langt de fleste chip til bl.a. smartphones. Det smukke ved dette selskab er, at det er så diversificeret, det producerer stort set det hele inden for halvledere,” siger Alex Blofield.