Danske renter bryder den tyske lydmur

Penge
Eksklusivt for kunder
23. nov 2011 KL.12:44
Interessen for danske obligationer er særdeles stærk i øjeblikket, og helt usædvanligt er den danske rente kravlet ned under den tyske rente. Det er et udtryk for, at investorerne har fuld tillid til den danske økonomi.

Renten på den danske 10-årige statsobligation ligger i 1,967 pct. Den tilsvarende tyske 10-årige rente er på 2,036.

Dermed er rentespændet på ni basispoint i Danmarks favør, og det er første gang nogensinde, at Danmark har et så stort rentespænd i forhold til vores sydlige nabo.

At Danmark bryder rentespændet til Tyskland skyldes ifølge chefanalytiker for Danske Bank Markets, Arne Lohmann Rasmussen, at vi for første gang under gældskrisen har oplevet en meget beskeden interesse for tyske papirer i dag.

Det tyske gældskontor havde i dag planlagt at sælge 10-årige statsobligationer for 6 mia. euro samlet, men investorernes interesse var beskeden, og da auktionen over tyske 10-årige statsobligationer med udløb i 2022 var slut manglede tyskerne at få solgt 35 pct. af de udbudte obligationer.

”Den tyske auktion er meget tæt på at være en katastrofe for Tyskland,” siger Mark Grant, der er afdelingsleder i Southwest Securities i Florida, USA.

”Hvis den stærkeste økonomi i eurozonen har svært ved at hente kapital, så får man kuldegysninger ved at tænke på de forestående auktioner i andre europæiske lande,” siger Mark Grant.