Danske Bank skyder aktiesalg i gang

Penge
Eksklusivt for kunder
14. mar 2011 KL. 8:42
Opdateret kl. 09.06 - Danske Bank er nu klar til at skyde aktieemissionen til 20 mia. kr. i gang, som banken annoncerede i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2010.

Alle aktionærer får en tegningsret pr. aktie, men skal have tre tegningsretter for at få adgang til en af de nye aktier. Banken melder om, at emissionen allerede er fuldt garanteret.

Udbudkursen lyder på 86 kr. pr. ny aktie, hvilket giver et bruttoprovenu på 20 mia. kr. og indeholder en rabat på knap 30 pct. i forhold til lukkekursen fredag d. 11. marts på 121,40 kr.

Tegningsperioden kommer til at løbe fra 22. marts til 4. april.

Planen er at bruge provenuet - 19,8 mia. kr. netto - på tilbagebetaling af Danske Banks 24 mia. kr. store lån til staten som følge af Bankpakke II i 2009. Banken forhandler i øjeblikket med partierne bag Bankpakke II om muligheden for at få lov at indfri lånet før tid i maj 2012. Om dette lader sig gøre er endnu uvist.

Sikker på succes

Emissionen er på forhånd garanteret succes, idet banken har sikret sig opbakning til manøvren fra et syndikat af banker bestående af Bank of America, Deutsche Bank, Barclays Capital, BNP Paribas, Morgan Stanley og Nomura. Danske Bank oplyser, at udbudte aktier, som ikke bliver tegnet af indehavere af tegningsretter, i stedet ryger videre til disse garantibanker.

På forhånd har bankens to største aktionærer, A.P. Møller-fonden til almene formål og A.P. Møller-Mærsk A/S, der til sammen sidder på 22,76 pct. af aktierne, givet tilsagn om at gå med i emissionen svarende til deres nuværende ejerandel. 

Samme melding kommer fra Realdania, der sidder på 10,1 pct. af aktierne. I alt betyder det, at Danske Bank er sikret salg af 32,83 pct. af de nye aktier, før udbuddet går i gang.

Nye aktier klar 13. april

Tildelingen af tegningsretter sker d. 21 marts kl. 12.30 til aktionærer, der på dette tidspunkt står anført som Danske Bank-aktionærer hos VP Securities.

Frem til 16. marts handles Danske Bank-aktien indkl. tegningsretter. Fra 17. marts foregår handlen med bankens aktier eksklusive tegningsretter, idet der fra 17.-30. marts kan handles tegningsretter selvstændigt.

Danske Bank forventer at smelte de nye aktier sammen med de gamle d. 13 april.