Chefaktieanalytiker: Sundhedstegn for aktiemarkedet at Novo Nordisk falder

387482_16_9_large_341.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
10. sep 2019 KL.11:26
På kun to dage er danske Novo Nordisk faldet med ca. 6,3 pct. ved middagstid tirsdag, og det er selvfølgelig ærgerligt for Novo-aktionærer, men ikke for aktieinvestorerne generelt, lyder det fra Michael Friis Jørgensen, der dækker Novo Nordisk-aktien som chef aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

”Faldet er et udtryk for en sektorrotation væk fra de defensive og over i de cykliske aktier. Elastikken er blevet trukket for langt ud. De cykliske aktier er blevet for billige i forhold til de defensive, og når vi måler på, hvad man betaler for en indtjeningskrone i de cykliske aktier vs. hvad man betaler for de defensive, så har den været historisk høj,” siger Michael Friis Jørgensen.

Aktieovervågning: Falder dine aktier pludseligt? Få besked, når der sker noget med de aktier, du følger. Opret aktieovervågning her.

"I fire måneder har vi hjerneløst handlet ind i defensive aktier, og det, som alle har sagt, er, at det her er et "fake opsving” på aktiemarkedet. Der er noget galt, for skal vi købe os ind i et opsving, skal vi ikke kun købe de defensive og sælge de cykliske fra," siger Michael Friis Jørgensen og tilføjer, at hvis denne sektorrotation er vedvarende "er det et sundhedstegn for aktiemarkedet".

Køber op i håbet om en vending

"De makroøkonomiske nøgletal er horrible, men det betyder også, at de kan være ved at bunde ud, så nu køber man på håbet om, at det vender," siger han og remser de forskellige triggere op; rentesænkelser fra centralbankerne, der ifølge ham "sandsynligvis vil booste til det cykliske segment i aktiemarkedet", en stabiliserende oliepris samt finanspolitiske stimulus.

Hvad angår Novo Nordisk, vurderer han, at "bunden er ved at være nået".

"Novo Nordisk bør begynde at bunde i kursniveauet 330 kr. Og så er der jo nyt fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, 20. september, hvor Novo Nordisk venter på en godkendelse af sit oral Semaglutid. Får Novo den, kan det godt trække aktien lidt opad,” siger Michael Friis Jørgensen.

Novo Nordisk lukkede mandag i kurs 342,15 efter et fald på 4,25 pct. Ved middagstid tirsdag handles aktien i kurs 335,25 efter et fald på ca. 2 pct.