Chance for megaordre til Vestas

Penge
Eksklusivt for kunder
27. maj 2011 KL.19:07
168 vindmøller til en samlet værdi af omkring 3,8 mia. kr. kan være på vej ind i Vestas ordrerbøger efter at alle godkendelser i dag kom på plads i New Zealand.

Ifølge Aktiefokus, der leverer oplysninger om investeringsmarkedet, hælder ordren klart til Vestas, mens konkurrenten Siemens står med dårligere kort på hånden. Aktiefokus begrunder ikke nærmere hvorfor.

"Selve planlægningen af denne vindmøllepark har også kun opereret med vindmøller fra disse to selskaber," skriver Aktiefokus i sin vurdering.

Endnu er der ikke meldt noget ud fra hverken Vestas eller Siemens om den konkrete mulighed.

Konkurrence med Siemens

I materialet til havvindmølleparken "Hauauru ma raki" er der også brugt Vestas V90 3 MW som regneeksempel forud for færdigbehandlingen i en tidligere miljørapport. Mølleparken bliver den største på New Zealand nogensinde. Bag selve projektet står det lokale energiselskab Contact Energy, der også tidligere har set på vindmøller fra Vestas og Siemens.

De to selskaber konkurrerede i december 2010 om vindmøller til et andet New Zealand projekt Waitahora, hvem der vandt synes endnu ikke afgjort.

I slutfasen af forhandlingerne er det nye projekt blevet barberet lidt ned fra 180 vindmøller på i alt 540 megawatt til nu 168 vindmøller på 504 megawatt.

"Vestas, der i New Zealand har et salgs- og servicekontor i byen Palmerstone North på nordøen, har historisk haft en stærk position på det new zealandske og australske vindmøllemarked," skriver Aktiefokus.

Vestas blev tidligere i dag valgt til at skulle levere vindmøller til en vindmøllepark i Californien.

Læs: Vestas får californisk storordre