Aktietendens i USA: Cisco får fokus i fortsat nedtursramt marked

396917_16_9_large_126.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
28. feb 2020 KL.15:04

Der er nye fald i vente, når det amerikanske aktiemarked åbner fredag.

Markederne i USA har ellers oplevet en massiv nedtur i ugens løb og nåede onsdag ind i korrektionsterræn, efter at de ledende indeks rundede et fald på over 10 pct. siden rekordniveauet onsdag i sidste uge.

I forhold til torsdagens voldsomme fald på 4-5 pct. i de tre ledende indeks ser åbningen fredag dog ud til at blive mere afdæmpet med fald i størrelsesordenen 1-1,4 pct., men underliggende er nervøsiteten stor som følge af den accelererende spredning af coronavirus uden for Kina.

Det brede S&P 500-indeks faldt torsdag med hele 4,4 pct. og nåede dermed et minus på hele 12 pct. i forhold til rekorden sidste onsdag, ligesom det er faldet 7,8 pct. siden starten af året. Ifølge Reuters har coronavirusfrygten i ugens løb kappet 3000 mia. dollar af markedsværdien af selskaberne i S&P 500 samlet set.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks dykkede torsdag 4,6 pct. og har mistet 12,7 pct. fra sin top ligeledes sidste onsdag, og derudover faldt Dow Jones-indekset 4,4 pct., hvilket er 12,8 pct. under sin rekord for to uger siden.

Selskabsspecifikt vil der komme fokus på netværksudstyrsproducenten Cisco, som ifølge Wall Street Journal står over for en opbremsning af salgsvæksten på grund af den globale økonomiske usikkerhed. I formarkedet falder aktien 1,9 pct. efter et fald torsdag på 5 pct.

Noget værre kommer det formentlig til at gå for veganeraktien Beyond Meat, som i formarkedet falder 14 pct. efter torsdagens regnskab for fjerde kvartal, der blev præsenteret efter børslukketid.

I kvartalet øgede Beyond Meat omsætningen med 212 pct. til 99 mio. dollar, hvilket var mere end ventet. Til gengæld skuffede indtjeningen med et justeret underskud per aktie på 1 cent, idet analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret et plus på 1 cent.

Der er også kommet regnskab fra Spirit Aerosystems, der er underleverandør til Boeing. Selskabet måtte sidste år se en del af produktionen forsvinde, da Boeing satte produktionen af sine 737 Max-fly på pause. Det skete, efter at to styrt fik myndighederne til at indføre et flyveforbud mod flytypen.

- At 737 Max-flyene blev grounded, var et væsentligt problem for Spirit i 2019, især efter at Boeing suspenderede produktionen den 16. december sidste år, siger Spirits administrerende direktør, Tom Gentile, i regnskabet.

- Efter at Boeing gav Spirit påbud om at stoppe leverancerne den 19. december, gjorde vi adskillige ting for at sætte omkostningerne ned og bevare likviditeten. Vi reducerede arbejdsstyrken med 2800 ansatte i Wichita og 400 ansatte i Oklahoma, siger direktøren.

Regnskabet viser en justeret indtjening per aktie på 79 cent i fjerde kvartal 2019 mod ventede 1,85 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News. Aktien falder 6,3 pct. i formarkedet.

Den amerikanske skodetailkæde Foot Locker, som også er repræsenteret i Danmark med fem butikker, har leveret et blandet regnskab for fjerde kvartal, hvor salget og salgsvæksten skuffer, mens indtjeningen er lidt bedre end ventet.

Den sammenlignelige salgsvækst faldt med 1,6 pct. i fjerde kvartal, hvilket skuffer i forhold til analytikernes forventning på et fald på 1 pct. Den justerede indtjening per aktie steg til 1,63 dollar fra 1,56 dollar, hvilket er over analytikernes forventning på 1,58 dollar.

For 2020 ventes en sammenlignelig salgsvækst på en lav encifret procentsats, og væksten i indtjeningen ventes at blive på en lav til midt encifret procentsats. Foot Lockers aktie ligger 0,9 pct. lavere i formarkedet.

/ritzau/FINANS