Aktiestatus i USA: Virusfrygt sender eliteindeks ned for sjette dag i træk

396853_16_9_large_974.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
27. feb 2020 KL.18:24

De amerikanske aktiebørser falder torsdag for sjette børsdag i træk og fortsætter med at være tynget af nyhederne om coronavirussets udbredelse uden for Kina.

I forhold til niveauerne kort efter åbningen har markedet dog rettet sig en del frem mod middagstid i New York, hvor det brede S&P 500-indeks ligger 2,0 pct. lavere i 3054,45 mod et fald på 3,5 pct. tidligere på dagen.

Dow Jones-indekset ligger desuden 1,6 pct. lavere, og Nasdaq noterer et fald på 1,9 pct. lokal tid kl. 12.05 på den amerikanske østkyst.

- Markederne har indset, at virusudbruddet er blevet forværret, og de indpriser nu realistisk virkningen af den på økonomien.

- I den forstand er der lidt at indhente i forhold til den relative optimisme, der herskede i begyndelsen, da markedet troede, at virusset ville blive inddæmmet i Kina med nogle mindre udbrud udenfor, siger Philip Marey, som er strateg hos Rabobank, til Reuters.

Generelt får bekymring i anledning af den accelererende spredning af virusset investorerne til at satse på guld, statsobligationer og andre sikre investeringer, mens der omvendt sælges ud af de mere risikobetonede aktier.

Fra storbanker som Citigroup og Goldman Sachs er der kommet advarsler om fortsat tilbagegang, og et niveau omkring 2900 for S&P 500-indekset vil ikke overraske Goldman, skriver Dow Jones Newswires. De seneste seks dage er det indeks ellers faldet samlet ca. 10 pct.

Et antal store amerikanske selskabet har varslet negativ effekt af virusudbruddet for deres omsætning og resultater. Deriblandt Apple, Mastercard og United Airlines.

Og torsdag er der fokus på Microsoft, efter at selskabet onsdag efter børslukketid nedjusterede sine forventninger til indeværende kvartal som følge af svækkelse i PC-forretningen, som på grund af coronavirusudbruddet er ramt af forstyrrelser i forsyningskæden.

- Vi venter ikke at kunne nå prognosen for segmentet "More Personal Computing" i tredje kvartal af finansåret 2021, da Windows OEM og Surface er mere negativt påvirket end antaget, lød det fra Microsoft.

Segmentet omfatter salg af styresystemet Windows, søgeindtægter fra Bing, salget af Xbox, salget af laptop-computere, herunder topmodellen "Surface", og salget af PC-tilbehør.

Aktien i Microsoft falder 2,5 pct. Apple trækker derudover kraftigt ned i Dow Jones-indekset torsdag med et fald på 4,3 pct, mens flyproducenten Boeing følger efter med et fald på 3,8 pct.

Betalingstjenesten Paypal oplyste umiddelbart før handelsstart torsdag om relativt afdæmpede effekter af virusudbruddet, der formentlig vil reducere omsætningsvæksten med omkring 1 pct.point i dette kvartal.

- En stærkere udvikling i dette kvartal indtil dags dato afbøder delvist den negative effekt, skriver Paypal.

Aktien i Paypal stiger 0,8 pct.

Imens ligger aktien i elektronikkæden Best Buy til et fald på 1,1 pct. trods rapportering af et stærkt fjerde kvartal af 2019/20, hvor såvel indtjening som salgsfremgangen i butikker, der har været åbne i mindst et år, slog analytikerforventningerne.

Amerikanske Booking Holdings, som blandt andet ejer hotelsitet booking.com, skuffede onsdag aften med en svag prognose for første kvartal, men torsdag stiger aktien 1,5 pct.

Booking venter et justeret overskud i intervallet mellem 9,05 og 9,65 dollar per aktie, mens analytikerne ventede et overskud på 11,86 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Samtidig ses omsætningen falde med mellem 3 og 7 pct. i kvartalet på årsbasis.

- Coronavirusset har haft en betydelig negativ effekt på tværs af vores forretning i første kvartal. Det er ikke muligt at forudsige, hvor og i hvilken grad, udbrud af coronavirus vil forstyrre rejsepartnere, skriver koncernen i sit regnskab.

/ritzau/FINANS