SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | PwC-direktør: Usikkerheden om ny regering er gift for erhvervslivet

Erhvervslivet har brug for mere politisk sigtbarhed i en usikker tid. Uvisheden om den kommende regering er brænde på bålet. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Erhvervslivet har brug for mere politisk sigtbarhed i en usikker tid. Uvisheden om den kommende regering er brænde på bålet. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Foto: Ritzau Scanpix

Tillykke til de valgte folketingspolitikere. Det er nu mere end en måned siden, danskerne var ved stemmeurnerne, men der er endnu ikke dannet en ny regering. I en tid præget af stor usikkerhed med høj inflation og energikrise har erhvervslivet brug for klarhed om de fremtidige politiske prioriteter.

Virksomhederne står dagligt over for vigtige beslutninger om investeringer og tiltag, der skal styre dem sikkert gennem et historisk risikofyldt farvand, og de har brug for større sigtbarhed. Det er derfor på tide at få færdiggjort regeringsforhandlingerne, så det politiske arbejde kan komme i gang.

Det er afgørende, at regeringen via finanspolitikken forbedrer økonomien og dermed også vilkårene for erhvervslivet

En pulsmåling fra PwC viser, at erhvervslederne efterlyser politisk fokus på økonomi i den kommende valgperiode. Der er desuden stor opbakning til at indføre reformer, der sikrer et større arbejdsudbud. Syv ud af ti erhvervsledere er f.eks. enige i, at antallet af tilbagetrækningsordninger bør reduceres for at øge arbejdsudbuddet.

Foruden et stærkt fokus på økonomien bør politikerne sætte fokus på energi og forsyning samt cyber og forsvar. Disse områder får betydning for virksomhedernes fremtidige investeringer, hvad end det handler om den grønne omstilling eller et stærkere cyberberedskab.

Det er afgørende, at regeringen via finanspolitikken forbedrer økonomien og dermed også vilkårene for erhvervslivet. Erhvervslederne placerer bl.a. opgaven med at reducere størrelsen på den offentlige sektor øverst på listen over de områder, som regeringen bør tage fat på som det første. Dernæst bør de sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft samt at investere i nye energiformer.

Disse ønsker hænger tæt sammen med erhvervsledernes bekymringer, hvor inflation og energikrisen topper listen, stærkt efterfulgt af global recession. Det er udfordringer, der kan få alvorlige konsekvenser for væksten i erhvervslivet og i samfundsøkonomien.

Det er afgørende, at der nu bliver dannet en ny regering. Hverken samfundet eller erhvervslivet kan leve med den usikkerhed, det skaber om fremtiden. I en tid med store udfordringer er der endnu større behov for en klar retning at styre efter. Hellere i dag end i morgen.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

Forsiden lige nu