SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Kronik: Nyt tiltag skal få flere kvinder i bestyrelsen – "Der er noget råddent i Danmark"

Kvotelove fra Norge og Island viser, at det kun gavner statistikkerne på berørte virksomheder. Derfor vil Kvinder I Bestyrelser i samspil med ligestillings- og erhvervsordførere i Folketinget og topledere lancere en ny tilgang: At opslå alle leder- og bestyrelsespositioner via Erhvervsstyrelsen ved lov

Norge indførte kvoter for bestyrelser i børsnoterede selskaber ved lov i 2006 – minimum 40 pct. af hvert køn – og Island fulgte efter i 2013 med en lovgivning, der følger den norske, men for alle virksomheder med over 50 ansatte. I islandske virksomheder, der ikke er omfattet af lovgivningen, er niveauet fortsat 25 pct. Samme status quo er oplevet i Norge.

Derfor har den private organisation Kvinder I Bestyrelser, som vi repræsenterer, udtænkt en anden tilgang til emnet. Den kan give mere mening i et Danmark, hvor selv den første kvindelige statsminister med politisk flertal for bestyrelseskvoter – Helle Thorning-Schmidt – ikke turde gennemføre en lovgivning.

Der er naturligvis meget at gøre i Danmark, hvor 56 pct. af bestyrelserne – 33.000 – udelukkende består af mænd. Deres kompetencer ufortalt kan en del af dem nok erstattes af dygtigere kvinder, så: there is something rotten in the state of Denmark.

Råd kan fjernes. Det har skiftende regeringer søgt med lov nr. 1383 af 23. december 2012 om måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen i de største danske virksomheder.

Virksomhederne skal i henhold til årsregnskabsloven redegøre for deres måltal og politikker i årsrapportens ledelsesberetning. Med 19 pct. kvinder i bestyrelser og 14,8 pct. i øverste ledelse kan det næppe betegnes som en succes.

Flere dygtige kandidater giver stærkere virksomheder

Midt i januar udsendte KIB med Saatchi & Saatchi som kreativt bureau en stol med en flot rød sløjfe og et manglende ben – der illustrerede den manglende kvinderepræsentation i topledelser – til ti virksomheder, der i forhold til egne måltal kunne gøre det bedre.

Det skete med kampagnen ”Der mangler noget!” Målet var ikke at ”hænge dem ud”, men at starte en dialog og få virksomhederne med på, at man i stedet for kvoter kan finde en anden vej, så vi får flere af det underrepræsenterede køn i spil. så de matcher de 33 pct., som DI i en analyse angiver andelen i 3000 virksomheder med over 50 ansatte til.

Indtil videre har seks af virksomhederne givet tilsagn om et møde, hvor vi bl.a. vil præsentere ideen om at få mange flere dygtige kandidater i spil til ledelse og bestyrelser – ved at få ligestillings- og erhvervsordførere i Folketinget og deres kolleger med på at opslå stort set alle
ledelses- og bestyrelsespositioner offentligt hos Erhvervsstyrelsen.

Styrelsen har i forvejen registreret et stort antal informationer om virksomheders ejere, bestyrelser og direktioner. Aktiviteten tager ikke kun sigte på at få flere kvinder som kandidater i topledelse, men også de mange mænd, der som kvinderne ikke har haft tilgang til disse positioner, fordi de ikke har været kendte.

Den, der lever godt, lever synligt

Hensigten med den samlede aktivitet er et opgør med det gamle erhvervsdogme, at ”den, der lever stille, lever godt”. Der er brug for, at danske virksomheder – de udenlandske med – fortæller om, hvad de står for, hvad de kan, og hvem de har brug for at bygge en fremtid med.

Omvendt giver det offentlige opslag af stillinger i topledelse også nye kandidater – både kvinder og mænd med rette kompetencer – mulighed for at markere sig og komme i betragtning. Og end ikke headhunterne kan klage over, at det giver dårligere tider, fordi det større antal kandidater automatisk vil kræve en stærkere filtrering af deres baggrund og kompetencer.

Det kan således være en win-win situation for alle parter – virksomheder, erhvervsliv og samfund. Og det har vi alle brug for i en tid, hvor en hårdere konkurrence, krav fra de 17 verdensmål samt nye handelspolitikker giver en anden form for pres.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast

Forsiden lige nu