SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | F&P-vicedirektør: Grønborg har helt ret, det handler om danskernes egne penge

Thomas Brenøe giver Per Grønborg ret i, at det er danskernes egne penge, som spiller en vigtig rolle for økonomien gennem PAL-skatten. Arkivfoto: Thomas Nielsen
Thomas Brenøe giver Per Grønborg ret i, at det er danskernes egne penge, som spiller en vigtig rolle for økonomien gennem PAL-skatten. Arkivfoto: Thomas Nielsen

I en kommentar gør Per Grønborg sig den helt rigtige og oplagte betragtning, at skatten på danskernes pensionsafkast og gebyr til Garantifonden kommer fra de danske forsikrings- og pensionskunder – og er “deres egne penge”. Det er svært at være uenig i, og Grønborg løber en åben dør ind, hvis han ønsker mere fokus på det forhold fra F&P’s side.

Af selvsamme grund bruger F&P alle de lejligheder, vi får til at gøre danskerne og vores omverden opmærksom på den massive betydning, som danskernes PAL-skat har spillet for økonomien igennem de seneste mange år. Ikke mindst fordi pensionsselskaberne – på vegne af deres kunder og for deres kunder – har leveret store afkast. Danskerne leverer derigennem et enormt bidrag til statskassen, og vi ville kun ønske, at endnu flere borgere var opmærksomme på det.

F&P er som organisation intet uden medlemmerne og deres medlemmer, danskerne. Det er vi bevidste om og stolte af

Tilsvarende gælder det på forsikringsområdet, hvor både garantifonde og den grundlæggende tanke om risikodeling hviler på, at det er kundernes penge.

Som flittig læser af Børsen vil Grønborg vide, at der er talrige nylige eksempler på, at F&P har fremhævet netop det forhold, at både forsikring og pension handler om andre folks penge. Det gælder med huslejeloftet, som rammer afkastet hos mere end 1 mio. danske pensionsopsparere. Altså deres penge. Og det gælder i allerhøjeste grad også med særskatten – af regeringen kaldt “samfundsbidraget”, hvor danske pensions- og forsikringskunder via en forhøjet særskat på forsikrings- og pensionsselskaber pålægges en ny skat for at finansiere Arne-pensionen. Også deres penge.

Jeg kan med sindsro love Grønborg, at vi fra F&P’s side kommer til at gøre endnu mere ud af at tydeliggøre, at forsikrings- og pensionsbranchen både i første og sidste ende handler om de penge og den tryghed, vi får lov til at forvalte for danskerne. F&P er som organisation intet uden medlemmerne. Og vores medlemmer er intet uden deres kunder og medlemmer, danskerne. Det er vi bevidste om og stolte af. Vi repræsenterer et fællesskab, som bygger på andre menneskers penge. Nemlig danskernes.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast

Forsiden lige nu