SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | Forbrugere og medarbejdere forventer, at virksomheder er med til at løse samfundsudfordringer, det bør ledere huske

For at skærpe medarbejderens engagement har PwC valgt, at alle medarbejdere får en arbejdsdag til at gøre en forskel. Det hedder PwC Purpose Day og kan f.eks. være at undervise en 8. klasse i privatøkonomi eller at gøre en forskel for miljøet. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
For at skærpe medarbejderens engagement har PwC valgt, at alle medarbejdere får en arbejdsdag til at gøre en forskel. Det hedder PwC Purpose Day og kan f.eks. være at undervise en 8. klasse i privatøkonomi eller at gøre en forskel for miljøet. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Bevidste forbrugere og medarbejdere stiller med rette stadig større krav til virksomheder om, at de skal bidrage til at løse de samfundsudfordringer, vi står over for. De virksomheder, der formår at definere sig klart med en bæredygtighedsstrategi i forhold til esg, vil derfor stå stærkere nu og i fremtiden. Ikke mindst de, der også forstår at engagere deres medarbejdere.

Vi tror på, at medarbejdernes engagement i virksomhedens bæredygtige transformation er afgørende for, at vi kan opnå succes sammen

På miljøområdet viser en opgørelse, som PwC netop har udarbejdet sammen med Axcelfuture, at et stærkt stigende antal virksomheder tilslutter sig den anerkendte klimastandard, SBTI, og vi oplever generelt, at bæredygtighed bliver et vigtigere konkurrenceparameter for erhvervslivet.

Det er positivt og helt nødvendigt, at virksomheder sammen med det øvrige samfund sætter mål og forpligter sig til at løse store samfundsudfordringer.

Det er dog afgørende med det personlige engagement, hvis virksomhedens bæredygtige transformation skal realiseres. Ledelsen sætter strategien og målene, men medarbejdernes indsats er afgørende for at skabe en bæredygtig og ansvarlig virksomhed.

Med andre ord kan man kun skabe en bæredygtig forandring i en virksomhed, hvis man også forstår at engagere sine medarbejdere i arbejdet med at udvikle og realisere innovative idéer og mere bæredygtig tænkning. I PwC har vi bl.a. valgt at sætte et konkret mål om at være net zero i 2030.

Der er igangsat en række initiativer, så vi kan realisere målet. For at skærpe medarbejderens engagement har vi bl.a. valgt, at alle medarbejdere får en arbejdsdag til at gøre en forskel. Dagen, som vi kalder PwC Purpose Day, skal skabe oplevelser og engagere os om meningsfulde samfundsprojekter som f.eks. at undervise en 8. klasse i privatøkonomi eller at gøre en forskel for miljøet.

Dagen skal på ingen måde stå alene, men er et skridt på vejen til netop at præge vores mindset i forhold til social ansvarlighed. Vi tror nemlig på, at medarbejdernes engagement i virksomhedens bæredygtige transformation er afgørende for, at vi kan opnå succes sammen. Det er ikke så vanskeligt at sætte sig et mål, men det kræver et personligt engagement at skabe en bæredygtighedskultur, og her har vi alle et ansvar – uanset hvor stor en direkte impact vores virksomhed har på miljø og mennesker.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast

Forsiden lige nu