SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | SMV Danmark: Husk de mindre erhvervsdrivende – ikke kun for erhvervet, men også for samfundets skyld

Vi går så småt vinteren i møde, og det betyder højsæson for julefrokosterne. I år er det ikke en coronanedlukning, der truer den festlige højtid, men manglen på medarbejdere i branchen, mener Signe Bøgevald Hansen.
Arkivfoto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Vi går så småt vinteren i møde, og det betyder højsæson for julefrokosterne. I år er det ikke en coronanedlukning, der truer den festlige højtid, men manglen på medarbejdere i branchen, mener Signe Bøgevald Hansen. Arkivfoto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Efter to år med coronanedlukninger og restriktioner har det endelig været slut med “sammen hver for sig”, afstand og albuehilsner. I stedet har vi kunne danse tæt, synge med på hitsene til en live koncert, og i det hele taget nyde tilværelsen i andre mennesker selskab.

Denne sommer kunne dog ikke lade sig gøre uden alle de virksomheder, der sørger for al infrastrukturen til sommerens arrangementer.

Det værende leverandører af lyd, lys, mobile toiletter, telte m.m., som vi i SMV Danmark repræsenterer. Til vinter venter den næste højsæson for disse virksomheder, når julefrokosterne går i gang. I år er det ikke coronakrisen, der truer, men i stedet den massive mangel på medarbejdere i branchen.

Hermed en opfordring til politikerne: Husk de mindre erhvervsdrivende, der gør det muligt for os at afvikle sociale arrangementer

Der er to oplagte muligheder, som ikke er politisk kontroversielle, og som man burde kunne blive enige om på tværs af Folketinget.

For eksempel kan man revurdere positivlisten, så flere brancher med mangel på arbejdskraft bliver omfattet, samt udvide mulighederne for “working holiday”, der giver unge mennesker muligheden for at arbejde i en begrænset periode, mens de er på ferie i Danmark.

Ligeledes bør man også give virksomhederne mulighed for at “dele en medarbejder”, så indtægtsgrænsen ved udenlandsk arbejdskraft kan nås ved ansættelse på flere virksomheder.

Eventbranchens næste højsæson venter forude. Nemlig julefrokosterne. Inden da får vi højst sandsynligt et folketingsvalg. Hermed en opfordring til politikerne: Husk de mindre erhvervsdrivende, der gør det muligt for os at afvikle sociale arrangementer, festivaler, markeder og lignende. Ikke kun for erhvervets egen skyld – selvom de har brug for at tjene penge efter to år med coronakrisen.

Men også for samfundets skyld – vi har nemlig ikke brug for at være “sammen hver for sig” længere. Nej, nu skal vi kunne afvikle arrangementer, hvor vi er ægte sammen.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

Forsiden lige nu