SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | F&P-direktør: Bentows misforståede fornemmelser for F&P

Bentows analyse bygger på simple misforståelser af den branche, som F&P repræsenterer. Arkivfoto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Bentows analyse bygger på simple misforståelser af den branche, som F&P repræsenterer. Arkivfoto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Gennem de seneste par år har F&P gennemgået en omfattende fornyelse af hele vores organisation. En fornyelse af vores økonomi, af vores organisatoriske setup og af vores governance.

Og senest på F&P’s generalforsamling den 17. november vedtog medlemmerne så en række vedtægtsændringer, som sikrer en endnu bedre afspejling af vores små og store medlemmer – og af henholdsvis forsikrings- og pensionsselskaberne.

Sjældent har nogen ramt så langt forbi “stemningen i rummet”

Alt sammen med det formål at rykke tættere på alle vores medlemmer og deres behov.

Alle ændringer blev vedtaget med overvældende flertal og massiv opbakning i den samlede medlemskreds. Derfor bliver jeg også forundret over, at Børsens David Bentow i en nylig kommentar formår at tage en så markant opbakning til F&P’s vedtægts- og organisationsændringer – og bruge den som anledning til at gisne om splittelse i F&P.

Sjældent har nogen ramt så langt forbi “stemningen i rummet”, men jeg håber da, at han vil komme forbi F&P – og ikke mindst vores næste årsmøde – og få et bedre empirisk grundlag for fremtidige skriblerier.

Misforstået kritik

Bentows kommentar synes først og fremmest at bygge på en opfattelse af, at F&P’s medlemmer er for forskellige, fordi der ikke længere er selskaber, som både driver forsikrings- og pensionsvirksomhed. Men opfattelsen bygger på simple misforståelser af den branche, vi repræsenterer, og af F&P’s virkeområde.

Jeg vil meget gerne høre hans bud på én eneste brancheorganisation med en større fællesmængde end dén hos medlemmerne i F&P. Selv har jeg svært ved at få øje på mange organisationer, hvor kredsen af medlemmer er mere homogen end vores. Til gengæld kan jeg pege på mange, hvor forskellene er betydeligt større.

Faktum er, at forsikrings- og pensionsselskaberne i altovervejende grad er omfattet af præcis samme regulering. Og det vil kun gælde i endnu højere grad, når det nye Folketing vedtager forslaget om lov om forsikringsvirksomhed, så branchen får sin egen rammelovgivning – adskilt fra bankernes. Dertil kommer selvsagt den massive EU-regulering, som også er fælles for branchen, og som vi arbejder med og op imod – i fællesskab.

Stærkt fundament

Endnu vigtigere end ovenstående: Forsikrings- og pensionsselskaberne bygger på samme grundlæggende tanke om kollektive løsninger og risikodeling, hvor samtlige vores medlemmer er en integreret del af og supplement til velfærdssamfundet.

Derfor har vi som branche også har et – fælles – ønske om at være del af løsningen på de store problemer, som vores velfærdssamfund må og skal håndtere de kommende år: At fremtidssikre vores klima, vores sundhedssektor og vores ældrepleje. Samtidig med, at vi sikrer tryghed for alderdommen – og tryghed i det nære, hvis ulykken rammer.

Med andre ord: F&P er et fællesskab for en branche, som ikke alene deler samme grundlæggende behov, når det gælder håndtering af regulering og rammevilkår. De deler også samme grundlæggende formål; at skabe både tryghed og udvikling for danskerne som en fortsat del af et stærkt og bæredygtigt velfærdssamfund.

Det er dét fællesskab, som er fundamentet og fællesmængden for F&P. Og det er heldigvis stærkt.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

Forsiden lige nu