Debat: Der findes ikke et kørekort til ledelse – “At blive leder er et karriereskifte”

396014_16_9_large_168.jpg
Opinion
Eksklusivt for kunder
13. feb 2020 KL.13:30

Den 12. februar 2020 skriver forfatter Imran Rashid et indlæg omkring ledelse og medarbejdertrivsel i Børsen Ledelse. Her spørger Rashid, hvorvidt man vil sætte sig ind i en bus, hvor buschaufføren ikke har et kørekort. Svaret giver naturligvis sig selv.

Det gør svaret på, hvordan man bliver en god leder, imidlertid ikke, og desværre gør Rashid det så forsimplet, at han misser meget af den viden, vi rent faktisk har omkring ledelse, digitalisering og distribuerede beslutningsprocesser i organisationer.

At sammenligne ledelse med arbejdet som buschauffør giver ikke mening. Eksempelvis er én af de vigtigste opgaver for buschauffører i dag at kunne agere servicepersonale, og det har intet med et kørekort at gøre. Det svarer til, at man tror man kan tilmelde sig en netværksgruppe i ledelse og herefter være blevet en bedre leder.

På samme måde er der ingen evidens for, at man bliver en god leder af at tilmelde sig én af Imran Rashids egne netværksgrupper om ledelse, ligesom der ikke findes nogen anerkendt forskning i forhold til, at lederuddannelser også skaber bedre ledere.

Det er værd at notere, at Rashids kildehenvisning er til organisationen Lederne, der med al respekt for denne udmærkede organisation ikke ligefrem er neutral aktør i debatten.

Ledelse er et karriereskift

Vores tilgang til ledelse bør i mine øjne starte et helt andet sted. Hovedudfordringen med ledelse er, at vi i vores og mange andre vestlige samfund opfatter det at blive leder som en forfremmelse. Det er fundamentalt misforstået. At blive leder er et karriereskifte. Ikke et trin op af rangstigen.

Skal man endelig inddrage forskningen på området og den evidens, der findes i forhold til at skabe bedre ledelse, Oxford Economics for nyligt offentliggjort ét af de største studier i verden af sin slags. Heraf fremgår det, ikke overraskende, at det er ledelsens forståelse for moderne ledelsesformer og digitale muligheder, der er og bliver altafgørende i dette årti.

Hvis danske virksomheder lykkes med at implementere sådanne distribuerede beslutningsprocesser og gearer op på den digitale front, så skal vi nok få succes på både medarbejdertrivsel og bundlinje, så længe vi holder fast i, at det at blive leder er et karriereskifte.