SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | Bestyrelsesmedlem: Det ville være fantastisk, hvis Børsen ville gå forrest i at bryde med status quo

Det vil være fantastisk, hvis Børsen går forrest i fornyelsen i stedet for at bidrage til at bevare status quo. Arkivfoto:
Det vil være fantastisk, hvis Børsen går forrest i fornyelsen i stedet for at bidrage til at bevare status quo. Arkivfoto:

Jeg er virkelig begejstret for, at Børsen den 24. november bringer bestyrelsesagendaen ind i de laksefarvede spalter.

Jeg er til gengæld dybt frustreret over, at konklusionerne ekstrapoleres langt ud over deres berettigelse. I den bærende grafik kan vi f.eks. se, at “økonomer, revisorer, jurister og andre Djøf-uddannede (har) sat sig på tre ud af fire topposter i erhvervslivet”.

Det er helt sikkert sandt. Det er nemlig blevet undersøgt. Problemet er bare, at konklusionen hviler på en undersøgelse af “de 50 største industri- og servicevirksomheder i Danmark”.

Til info udgør de ca. 1-2 pct. af alle danske virksomheder. Det er altså en meget lille population at konkludere noget generelt ud fra – og derfor skal man virkelig være varsom med grafikker og overskrifter som denne.

Dels fordi vi har større undersøgelser, der tegner et andet billede. I “Danske bestyrelser og deres medlemmer” fra 2020 kortlægger prof. Niels-Westergård-Nielsen/et al. de danske bestyrelser og konkluderer, at “det typiske bestyrelsesmedlem i Danmark mest sandsynligt vil være mand, dansker og har en eftergymnasial, teknisk uddannelse på et par år samt tidligere topledelseserfaring”.

Altså ikke mange djøfere hvis vi kigger på dansk erhvervsliv generelt.

Min primære bekymring går dog på, at overskriften decideret modarbejder den fornyelse, der er så desperat brug for i bestyrelsesland.

Min bekymring er, at der sker følgende: Ny bestyrelseskandidat læser overskriften. Tror det er sandt. Det er jo Børsen.

Og får dermed bekræftet et billede af bestyrelsesland, hvor ny bestyrelseskandidat ikke passer ind.

Det er simpelthen ikke i orden. Så får vi aldrig lavet om på tingene. Og der er brug for, at vi laver om på tingene. Én ting er nemlig, hvordan det ser ud i dag. En anden ting er, hvad der reelt er brug for.

Derfor:

Kommer du med andre perspektiver, en anden uddannelsesmæssig baggrund, en anden erfaring og andre kompetencer?

Ja?

Fedt! Det er det, der er brug for.

Den artikel glæder jeg mig til også at læse i Børsens spalter.

Det vil være fantastisk, hvis Børsen går forrest i fornyelsen i stedet for at bidrage til at bevare status quo.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

Forsiden lige nu