SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | Erhvervsordfører: Resultaterne taler for sig selv – vi udviser borgerlig ansvarlighed ved at gå i regeringen

Jakob Ellemann-Jensen (V) efter regeringsforhandlingerne på Marienborg. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jakob Ellemann-Jensen (V) efter regeringsforhandlingerne på Marienborg. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Foto: Ritzau Scanpix

I disse dage kritiseres Venstre af borgerlige partier og medier for at være gået i regering. Man mener ikke, at indflydelsen er stor nok. Jeg er fuldstændig uenig.

Kigger man bare isoleret set på erhvervslivet, taler resultaterne for sig selv. Regeringsgrundlaget indeholder markante forbedringer af rammevilkårene for danske virksomheder, og med Venstres indtræden i regeringen har vi sikret skattelettelser til gavn for danske virksomheder.

Venstre har taget ansvar ved at gå med i regering. Ikke fordi det er nemt eller bekvemt, men fordi det er det rigtige at tage ansvar

Det er lykkedes os at sænke skatten for generationsskifte for familieejede virksomheder, samtidig med at vi skaber en mere robust model for værdiansættelse af danske virksomheder.

Vi har afværget den tidligere regerings lagerbeskatning på anslået 1 mia. kr., som ville have været særdeles skadelig. Vi har sikret en sænkelse af beløbsgrænsen for internationale medarbejdere, så det fremover bliver nemmere for danske virksomheder at rekruttere den arbejdskraft, de har brug for. Derudover har vi sørget for, at det i højere grad end før kan betale sig at arbejde. Vi har halveret topskatten for 250.000 danskere, forhøjet beskæftigelsesfradraget med 4 mia. kr. og forpligtet regeringen på et skattestop.

Venstre har taget ansvar ved at gå med i regering. Ikke fordi det er nemt eller bekvemt, men fordi det er det rigtige at tage ansvar og sikre borgerlige resultater. Det er selvfølgelig ikke lige så let som at sidde i et hjørne og kritisere, men som borgerlig-liberale føler vi en særlig forpligtelse til at levere konkrete mærkbare resultater for lønmodtagere og virksomheder. Dansk politik er for vigtigt til at overlade til den yderste venstrefløj.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Fortælling

Forsiden lige nu