Bjarne Corydon: Tag godt imod Børsen Uddannelse
Med Børsen Uddannelse vil vi bidrage til, at den nyeste ledelsesforskning omsættes til handling.?Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
AVISEN Af
I et moderne mediehus må man hele tiden tænke over, hvordan man bedst skaber værdi. Og i den forbindelse skal man forholde sig til, at grænserne mellem forskellige brancher i stadigt højere grad flytter sig eller krydser hinanden.

Rigtig mange nye aktører beskæftiger sig med forskellige former for nyhedsformidling, der tidligere var forbeholdt etablerede spillere som Børsen. Annoncemarkedet er samtidig under massiv forandring med nye, globale, digitale spillere. Mens vi på den anden side kan og bør bringe vores kompetencer i spil på nye måder. Ofte sker det bedst, når vi slår kræfterne sammen med partnere, der deler vores ambitioner.

Derfor har vi valgt at tage et nyt skridt. Med Børsen Uddannelse vil vi fremover samarbejde med landets bedste forskere og undervisere om at udvikle nye uddannelsestilbud til professionelle mennesker med ansvar. Vi vil bidrage til, at den nyeste ledelsesforskning omsættes til handling. Og til at praksisnære erfaringer sættes bredere i spil end hidtil.

For os hænger det sammen med et langt større journalistisk fokus på ledelse. Og det matcher vores strategiske mål om at give alle med ansvar bedre vilkår for at løse deres opgave.

På Børsen er vi bevidste om, at vi skriver "vi" til en særlig gruppe af læsere.

Som hovedregel har I større indsigt end os på jeres eget ansvarsområde. Men vi ved også, at ansvar kræver indsigt i langt mere end det, man selv ved mest om. Man skal kunne orientere sig bredt og forblive bevægelig, hvis man skal leve op til sit ansvar. Ikke mindst som leder. Vores rolle er at levere en journalistik, som løbende og troværdigt dækker det behov.

Ofte vil der bag den udvikling, som vi dækker journalistisk, ligge trends og nyskabelser, som man på et tidspunkt har brug for at sætte sig endnu dybere ind i.

Der findes allerede mange interessante tilbud om uddannelse og nye metoder, der retter sig mod tilsvarende udfordringer. Vi vil gøre et forsøg på at skille os ud fra mængden på to punkter.

For det første er idéen med Børsen Uddannelse, at den bedst tilgængelige faglighed skal målrettes konkret anvendelighed. Vores hypotese er, at mange forsøg på at erhverve ny, nødvendig viden og opkvalificering ender med at være til generel inspiration. Uden at føre til forandring. Og at alt for mange i realiteten finder den slags oplevelser dybt frustrerende. Derfor bliver den vigtigste målestok for vores indsats, om den efterfølgende bruges i praksis.

For det andet vil vi sætte vores profiler og vores unikke netværk i dansk erhvervsliv i spil sammen med de mest relevante eksperter.

Jeg glæder mig til også selv at tage del i undervisning, briefinger og sparring, hvor det måtte være relevant.

Vi tilbyder ikke forløb, der i sig selv løser deltagernes udfordringer. Vi udfordrer tværtimod selve påstanden om, at det overhovedet kan lade sig gøre, når målgruppen er professionelle mennesker med ansvar.

Men vi er overbeviste om, at selv de dygtigste og mest ambitiøse ledere eller specialister kan få gavn af at anvende den nyeste viden og de bedste værktøjer på deres egne konkrete udfordringer. I et udviklingsfælleskab med andre i samme situation.

Borsen.dk/uddannelse kan du læse mere om vores initiativ.

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu© Dagbladet Børsen
Ifølge lov om ophavsret er det kun tilladt at tage én papirkopi til privat brug. Yderligere kopiering må kun ske efter aftale med Dagbladet Børsens chefredaktion. Henvendelse skal ske til Peter Utzon på e-mail: peut@borsen.dk

Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Ambu-boss: Ny aftale tredobler indtjening

Smedegaard skal sætte gang i Unilevers vækst: "Vi vokser men det kunne være spændende hvis vi kunne vokse lidt hurtigere"

Danske Banks cheføkonom: Sådan kan den næste krise komme til at se ud

Topchefer på svær klimamission for Mette Frederiksen: "For tidligt at sige om vi kan være ved 70 pct lige nøjagtigt i 2030"

MT Højgaard vil nedlægge 130-140 stillinger

Aktiestatus i USA: Minusser vendt til plus - Apple i rekord igen

Formand om afgående MT Højgaard-direktør: "Vi vurderede dengang, at vi havde brug for en her og nu løsning"

Tryg om manglende bestyrelsesforsikringer: "Man kan gå personligt konkurs – også som bestyrelsesmedlem i en mindre virksomhed"

Unibrew leverer flot fremgang trods salgsmodvind i Finland