16-årigs opråb til de britiske politikere: Tag nu styringen, før det ender galt

null

379700_16_9_large_167.jpg
Opinion
Eksklusivt for kunder
09. apr 2019 KL.11:07
"Tag styringen" har vores matematiklærer altid sagt til os elever, fordi vi skal tage ansvar for vores egen læring. Denne form for ansvar savner jeg i Brexit-debatten. Efter Underhusets afstemning i fredags, kan man komme helt i tvivl om, hvem der egentlig sidder bag rattet.

Er det Theresa May? Næppe, vil mange argumentere for, da Underhuset reelt har taget magten fra hende. Men hun kan, ligesom Uffe Ellemann-Jensen gjorde det i 1980´erne under fodnoteperioden, vælge at ignorere flertallet og videreføre sin egen politik.

Hun kan også, som mange synes, hun har gjort indtil nu, forsætte med skyklapperne på, og fremsætte sin egen Brexit-plan en fjerde gang (føles som tyvende gang) i Underhuset.

Men hvem er det så, der sidder bag rattet? Ja, det er nok et spørgsmål mange, inklusiv jeg selv, stiller. De fleste vil nok mene, at det er Underhuset, men de skal først blive enige med sig selv, og det ser ikke ud som om, der er en løsning i den nærmeste fremtid.

De er først lige begyndt på den debat, de skulle have haft for tre eller fire år siden, inden David Cameron udskrev afstemningen om, hvilket forhold man ønsker til resten af unionen.

Det er efter min opfattelse, den største fejl ved det parlamentariske system i Storbritannien, nemlig at man ikke snakker sammen partierne imellem. De sidder på hver deres side af skyttegraven og kaster mudder på hinanden. Imens John Bercow prøver at få ro i salen, og konstant råber "ORDER!", så han bliver ligeså rød i hovedet som en tomat.

Forestil dig at Theresa May, Jeremy Corbyn og Jacob Rees-Moog (en hardcore Brexiteers) sad i en bil. Corbyn vil til venstre, og kræver et nyt parlamentsvalg. Rees-Moog vil til højre og hurtigst muligt ud af EU, og tror stadig på, at Storbritannien er en stor kolonimagt. May vil ligeud med sin Brexit-plan, som hun kæmper indædt for, og ser ud som den bedste og eneste løsning.

Jeg tænker bare: Hvor pokker ender bilen hende? Kører den ud over skrænten, eller ender den i rabatten, det er der ingen, der aner – ikke en gang dem selv.

Min opfordring er derfor til de britiske politikere: Tag styringen.