Amerikansk centralbankchef frygter ikke en recession
Foto: REUTERS/Erin Scott/File Photo
Økonomi Af
Jerome Powell, der er formand for den amerikanske centralbank, anser det ikke for sandsynligt, at hverken den amerikanske eller den globale økonomi vil gå i recession, men væksten er dog udsat for modvind, og banken holder øje med "betydelige risici".

 "Som vi bevæger os fremad, vil vi fortsat se på alle disse faktorer, og alle de geopolitiske ting, som sker, og vi vil fortsat agere passende for at fastholde ekspansionen," sagde Powell fredag i forbindelse med en tale i Zürich, ifølge Bloomberg News.

Risiko, ja, men recession nej.

"Vi hverken forudser eller venter en recession. Den mest sandsynlige udsigt er stadig moderat vækst, et stærkt arbejdsmarked, og at inflationen fortsætter med at bevæge sig op," lød det ifølge CNBC fra Powell.

"Vores hovedforventning er overhovedet ikke, at der vil komme en recession". 

Den amerikanske økonomi vokser for 11. år i træk.

"Vores forpligtelse er at anvende vore værktøjer til at støtte økonomien, og det er, hvad vi vil fortsætte med at gøre. Fed har gennem året set sig i stand til at sænke den ventede rentesti. Det har støttet økonomien," lød det fra Powell, skriver CNBC.

Før fredagens tale i Zürich var den amerikanske præsident atter en gang ude med kritik af centralbanken og af formanden.

"De hævede alt for tidligt og sænkede alt for sent, og en stor omgang med kvantitative stramninger hjalp heller ikke ligefrem. Hvor fandt jeg den her fyr Jerome? Nå, man kan ikke vinde hver gang," skrev Trump på Twitter.

Powell kommenterede atter engang ikke præsident Trumps kritik direkte, men i talen understregede han, at Federal Reserve vil holde fast i ikke-politiske beslutninger baseret på økonomisk analyse.

"Det er et fremragende sted, der har en meget stærk etik og høj moral på grund af det engagement i ikke-politisk service af offentligheden," sagde Powell.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRobotaktier er på vej til at blive en megatrend

Annoncørbetalt
indhold af Saxo bank

Forsiden lige nu


Nordeas finansdirektør stopper: Flytter tilbage til Storbritannien

Voldsom magtkamp om Sydbanks fremtid får bestyrelse til at gå i opløsning

Bankforsker om uro i Sydbank: "Det er aldrig godt, når folk render af pladsen"

Saudi-Arabien vil fremlægge beviser for iransk rolle i angreb

Investor live: Markedets øjne rettet mod Fed og renten

Per Hansen: Sydbank-aktien vil stige - nu skal der kigges fremad

Sydbank får tidligere it-direktør som ny formand i stedet for forhenværende Nationalbankdirektør

Robotter har reddet vestjysk siloproducent: Men færre danske virksomheder investerer i teknologien

Aktiechef: I aften bliver afgørende for aktierne - Fed har holdt hånden under markedet