Kinesisk stimuli styrker oceaniske møntfødder
Foto: Chris Miller/Air New Zealand via Bloomberg
Økonomi Af
Volatile valutaer som den australske og newzealandske dollar styrkes fredag, efter at Kina har sat gang i nye stimuli ved at reducere reservekravene for landets banker.

Andetsteds er en styrkelse til dollar fra tidligere på dagen gået i sig selv efter skuffende arbejdsmarkedstal for august.

 
Den australske dollar styrkes fredag eftermiddag, så der nu går 0,6841 amerikanske dollar på en australsk mod 0,6812 amerikanske dollar ved dansk lukketid torsdag.

I New Zealand styrkes den lokale dollar til 0,6419 amerikanske dollar fra 0,6369 amerikanske dollar per newzealandsk torsdag ved 17-tiden.

Flere økonomer peger dog på, at den tredje reservekravslempelse i år fra de kinesiske myndigheder ikke er starten på en lang række lempelser.

- Det her bliver ikke en oversvømmelse af stimuli. Kina og mange andre lande er i den samme båd med hensyn til en finanspolitik, der er presset af gæld, siger Neil Mellor, der er seniorvalutastrateg hos BNY Mellon i London, til Reuters.

Styrkelsen til de to oceaniske valutaer får dog lidt ekstra kraft fredag eftermiddag, hvor et sæt skuffende jobtal fra USA har svækket dollar en spids.

Over for euro er styrkelserne fra tidligere fredag forduftet efter tallene, og en euro koster efterfølgende 1,1043 dollar - helt samme niveau som ved dansk lukketid torsdag.

I løbet af fredagen har dollar ellers været styrket til omkring 1,1020 dollar per euro.

Arbejdsmarkedsrapporten for august viste en jobskabelse uden for landbruget på 130.000 i august, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 160.000 nye job.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRobotaktier er på vej til at blive en megatrend

Annoncørbetalt
indhold af Saxo bank

Forsiden lige nu


Nordeas finansdirektør stopper: Flytter tilbage til Storbritanien

Voldsom magtkamp om Sydbanks fremtid får bestyrelse til at gå i opløsning

Bankforsker om uro i Sydbank: "Det er aldrig godt, når folk render af pladsen"

Saudi-Arabien vil fremlægge beviser for iransk rolle i angreb

Investor live: Markedets øjne rettet mod Fed og renten

Per Hansen: Sydbank-aktien vil stige - nu skal der kigges fremad

Sydbank får tidligere it-direktør som ny formand i stedet for forhenværende Nationalbankdirektør

Robotter har reddet vestjysk siloproducent: Men færre danske virksomheder investerer i teknologien

Aktiechef: I aften bliver afgørende for aktierne - Fed har holdt hånden under markedet