Økonomi Af
Det tyske finansministerium har onsdag solgt en større portion statsobligationer med 10 års løbetid til den laveste rente nogensinde. Det er endnu et tegn på, at investorerne ser med bekymring på vækstudviklingen i de europæiske økonomier.

Det skriver Financial Times.

Obligationerne er røget over disken til investorerne til en rente på minus 0,24 pct. Det var en del under renteniveauet ved auktionen i maj på minus 0,07 pct., og også pænt lavere end den hidtidige bundrekord på minus 0,11 pct. i 2016.

Samtidig var efterspørgslen ved onsdagens obligationssalg heller ikke imponerende, da obligationerne til samlet set 22 mia. euro blot var overtegnet 1,6 gange.

De mest sikre statsobligationer, blandt andet de tyske og de amerikanske, er steget pænt i kurs den senere tid, da bekymrede investorer har søgt tilflugt i de sikre papirer.

Det har i sin tur drevet de effektive renter ned, ligesom det har øget forventningerne til rentesænkninger fra blandt andet den amerikanske centralbank, mens den europæiske igen har skubbet tidsrammen for en renteforhøjelse til midten af 2020.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDerfor skal du være obs på aktiens RSI-værdi

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld