Økonomi Af
Det tyske finansministerium har onsdag solgt en større portion statsobligationer med 10 års løbetid til den laveste rente nogensinde. Det er endnu et tegn på, at investorerne ser med bekymring på vækstudviklingen i de europæiske økonomier.

Det skriver Financial Times.

Obligationerne er røget over disken til investorerne til en rente på minus 0,24 pct. Det var en del under renteniveauet ved auktionen i maj på minus 0,07 pct., og også pænt lavere end den hidtidige bundrekord på minus 0,11 pct. i 2016.

Samtidig var efterspørgslen ved onsdagens obligationssalg heller ikke imponerende, da obligationerne til samlet set 22 mia. euro blot var overtegnet 1,6 gange.

De mest sikre statsobligationer, blandt andet de tyske og de amerikanske, er steget pænt i kurs den senere tid, da bekymrede investorer har søgt tilflugt i de sikre papirer.

Det har i sin tur drevet de effektive renter ned, ligesom det har øget forventningerne til rentesænkninger fra blandt andet den amerikanske centralbank, mens den europæiske igen har skubbet tidsrammen for en renteforhøjelse til midten af 2020.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDerfor skal du være obs på aktiens RSI-værdi

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

Økonomer: Ny S-regering lover reelt ikke flere nye job

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld

Markedet lukker: Ambu glimtede i toppen mens Nilfisk blev straffet

Brian Mikkelsen om ny regeringsaftale: Jeg løber ikke skrigende væk

Ekspert om dom i sag om Amagerbanken: "Det er et relativt ekstremt tilfælde"

MP Pension ophæver karantæne af skandaleramt storbank

Anders Holch Povlsen skifter direktør i Vila: "Jeg har været i selskabet siden 1990, så jeg har taget det hårde arbejde opad"

Velux og Rockwool vil bruge Danmark som grønt udstillingsvindue for hele verden