Økonomi Af
De græske statsrenter tager mandag et ordentligt dyk, efter at landets premierminister, Alexis Tsipras, har løftet sløret for, at han agter at udskrive parlamentsvalg oven på søndagens valg til Europa-Parlamentet, der kun viste ringe opbakning til hans parti, Syriza.

Det skriver Financial Times.

Renten på den toneangivende tiårige græske statsobligation falder mandag over middag med omkring 25 basispoint til 3,08 pct. I løbet af handelsdagen har faldet været på op til omkring 33 basispoint, hvilket gav den laveste rente, i den tid Bloomberg har indsamlet data herom.

Med 75 pct. af de afgivne stemmer talt op står Syriza ifølge nyhedsbureauet AP til at få 23,8 pct., mens det konservative parti New Democracy stod til at få 33,3 pct. af de græske stemmer.

Andrew Kenningham, der er cheføkonom med fokus på Europa hos Capital Economics, vurderer, at valget sandsynligvis vil finde sted i enten juni eller juli.

- Meningsmålinger viser, at New Democracy, som er mere "forretningsvenlig" og pro-europæisk and Syriza, vil vinde, siger han til Financial Times.

Det græske aktiemarked tager desuden pænt imod nyheden om, at der kan være et regeringsskifte på vej. Det toneangivende ASE-indeks stiger 5,6 pct. ved middagstid.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTre trin gearer din virksomhed til vækst

Annoncørbetalt
indhold af PwC's Consulting

Forsiden lige nu


Boris Johnson og Jeremy Hunt skal kæmpe om at erstatte Theresa May

Mette Frederiksen efter forhandlinger: Der er store økonomiske uenigheder mellem De Radikale og Enhedslisten

Novo Nordisk får EU-godkendelse af nyt blødermiddel

Bankdirektører efter Nets-formands forklaringer om mia-program: "Ustyrligt" og "fejlplaceret"

Nemlig.com-stifter: "Jeg er fuldstændig overbevist om, at vi kommer til at se droner og selvflyvende enheder stå for udbringning af dagligvarer"

Investeringsplatform: Bliv ejendomsinvestor i København for 10.000 kr

Hov: Nu sænker Sverige skatten på den sidst tjente krone - og daler ned under Danmark

Radio24syv-direktør: "Det er en meget speciel situation at drive en virksomhed under afvikling"

Markedet lukker: Banker trak C25 i minus efter udsigt til fortsat lave renter