Økonomi Af
De græske statsrenter tager mandag et ordentligt dyk, efter at landets premierminister, Alexis Tsipras, har løftet sløret for, at han agter at udskrive parlamentsvalg oven på søndagens valg til Europa-Parlamentet, der kun viste ringe opbakning til hans parti, Syriza.

Det skriver Financial Times.

Renten på den toneangivende tiårige græske statsobligation falder mandag over middag med omkring 25 basispoint til 3,08 pct. I løbet af handelsdagen har faldet været på op til omkring 33 basispoint, hvilket gav den laveste rente, i den tid Bloomberg har indsamlet data herom.

Med 75 pct. af de afgivne stemmer talt op står Syriza ifølge nyhedsbureauet AP til at få 23,8 pct., mens det konservative parti New Democracy stod til at få 33,3 pct. af de græske stemmer.

Andrew Kenningham, der er cheføkonom med fokus på Europa hos Capital Economics, vurderer, at valget sandsynligvis vil finde sted i enten juni eller juli.

- Meningsmålinger viser, at New Democracy, som er mere "forretningsvenlig" og pro-europæisk and Syriza, vil vinde, siger han til Financial Times.

Det græske aktiemarked tager desuden pænt imod nyheden om, at der kan være et regeringsskifte på vej. Det toneangivende ASE-indeks stiger 5,6 pct. ved middagstid.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"

Uafhængig formueforvalter har solgt ud af aktier: Kursfald truer forude

Aktiestatus i USA: Netflix får stryg efter regnskab

Topchefen i Danske Bank vil ikke sige, hvor han ser fejl og mangler: "Men jeg vil godt sige, hvad der karakteriserer en god bank"

Markedet lukker: DSV blev presset i bund efter Panalpina-tal

Fed leder efter nye økonomiske redskaber - hvad gør Powell næste gang renten rammer nul?

Sjældne håndværk: Krisen tog livet af de omrejsende tivolier - men 74-årige Leif Dahlgård tager stadig på marked

Nordeas danske chef: Vi er på vej i en boble - kunder skal ikke betale for lave renter

Vestager stanger milliardbøde ud til amerikansk chipgigant