Økonomi Af
De græske statsrenter tager mandag et ordentligt dyk, efter at landets premierminister, Alexis Tsipras, har løftet sløret for, at han agter at udskrive parlamentsvalg oven på søndagens valg til Europa-Parlamentet, der kun viste ringe opbakning til hans parti, Syriza.

Det skriver Financial Times.

Renten på den toneangivende tiårige græske statsobligation falder mandag over middag med omkring 25 basispoint til 3,08 pct. I løbet af handelsdagen har faldet været på op til omkring 33 basispoint, hvilket gav den laveste rente, i den tid Bloomberg har indsamlet data herom.

Med 75 pct. af de afgivne stemmer talt op står Syriza ifølge nyhedsbureauet AP til at få 23,8 pct., mens det konservative parti New Democracy stod til at få 33,3 pct. af de græske stemmer.

Andrew Kenningham, der er cheføkonom med fokus på Europa hos Capital Economics, vurderer, at valget sandsynligvis vil finde sted i enten juni eller juli.

- Meningsmålinger viser, at New Democracy, som er mere "forretningsvenlig" og pro-europæisk and Syriza, vil vinde, siger han til Financial Times.

Det græske aktiemarked tager desuden pænt imod nyheden om, at der kan være et regeringsskifte på vej. Det toneangivende ASE-indeks stiger 5,6 pct. ved middagstid.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Finanshuse får millardgevinst på tidligere statsbank

Minister: Penge på vej til beskåret grøn energiforskning

Aktieluk i Europa: Ericsson fik klø efter 5G-udmeldinger på røde markeder

Pundet fortsætter fald efter kandidaters afvisninger af brexit-aftalen: "Der er ikke nogen tvivl om, at investorerne er rigtigt bekymrede"

Dagen før Danske Bank-regnskab: Handelsindtægterne bekymrer analytikere

Stædig headhunter pressede på efter hårdt nej: To afgørende ting fik Cees 't Hart til alligevel at sige ja til at blive Carlsbergs topchef

Amerikanske politikere klar med strammere lovforslag mod Huawei

Forsikringskæmpe betaler knap 100 mio kr til Finansiel Stabilitet efter Amagerbank-sagen

Aktietendens i USA: Fokus skifter fra finans til tech i stillestående indeks