Valuta: Australsk dollar i største styrkelse i år efter chokvalg
Foto: Arkiv: Colourbox
Økonomi Af
Den australske dollar, der går under kælenavnet aussie, lægger mandag an til den største styrkelse i år over for dollar.

Det sker, efter at det regerende konservative parti i Australien overraskende sejrede ved parlamentsvalget i weekenden, skriver Reuters.

Sejren kom i hus, på trods af at målingerne op til valgdagen havde vist, at arbejderpartiet Labor ville stå sejrherre og overtage regeringsmagten.

Premierminister Scott Morison kaldte selv udfaldet af valget for "et mirakel."

- Den overraskende sejr er med til at hælde benzin på bålet, da mange havde forventet, at Labor ville vinde. Men en australsk rentesænkning lægger stadig i kortene inden for de nærmeste måneder, og det vil presse valutaen, siger Esther Maria Reichelt, valutastrateg i Commerzbank, til Reuters.

En australsk dollar koster 0,6917 amerikanske dollar mandag eftermiddag mod 0,6877 dollar fredag eftermiddag, og det er den største styrkelse i år.

Pund er derimod fortsat i modvind på grund af det fortsatte politiske kaos om brexit, og op til at Storbritanniens premierminister, Theresa May, vil gøre endnu et forsøg på at få en aftale om brexit gennem det britiske parlament.

Efter tre mislykkede forsøg siger May nu, at hun vil komme med et "nyt, dristigt tilbud" til politikerne med "en forbedret pakke af foranstaltninger" i et sidste forsøg på at sikre en brexit-aftale, skriver Reuters.

Pund koster mandag eftermiddag 1,2743 dollar mod 1,2741 dollar fredag eftermiddag. Torsdag før bededagsferien kostede et pund 1,2795 dollar.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTre trin på vejen mod en toptrimmet virksomhed

Annoncørbetalt
indhold af PwC's Consulting

Forsiden lige nu


Effektive metalarbejdere holder beskæftigelsen nede

Bagmandspolitiet ransager Nordeas danske hovedsæde i hvidvasksag

Aktiestatus i USA: Plusser inden rentemøde - opkøb løfter Sotheby's og Array

Aktieluk i Europa: Branchegigants nedjustering spredte ringe i vandet

Højt spil: Ordrebogen er rekordtyk og aktiekursen kan fordobles

Markedet lukker: Novozymes faldt efter præsentation af ny strategi

Paw Patrol-forhandler vokser trods konkurs i Top-Toy

Fuld fart på konverteringerne inden frist og sommerferie

Aktieåbning i USA: Biotekselskab hamrer i vejret efter købstilbud