Trump gør alvor af toldtrussel: Analytiker tror stadig på aftale mellem USA og Kina inden to måneder
Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Der er blevet skrevet et nyt kapital i handelskonflikten mellem USA og Kina. Den amerikanske præsident, Donald Trump har fredag morgen dansk tid gjort alvor af sin trussel om at løfte toldsatsen på kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar.

Toldsatsen er blevet løftet til 25 pct. fra 10 pct., og det har fået Kina til at varsle gengæld, uden at det dog er blevet specificeret hvordan.

  Udviklingen får dog ikke Allan von Mehren, chefanalytiker hos Danske Bank med fokus på Kina, til at ændre på sin forventning om, at parterne når en handelsaftale inden for to måneder.

"Det kan gå mange veje herfra. De to parter kan besinde sig og forhandle videre i de kommende uger og komme tilbage på sporet på at nå en aftale. Vores hovedscenario er stadig, at vi vil nå en aftale inden for de kommende to måneder."

"Men vi må også erkende, at der er en risiko for, at parterne er længere fra hinanden, og at konflikten kan eskalere yderligere hen over sommeren," lyder det fra chefanalytikeren i en kommentar.

Følg markedsudviklingen på Investor Live

Han vurderer, at der nu skal holdes øje med, om USA sætter gang i processen med at lægge told på flere kinesiske varer, som Donald Trump varslede torsdag, inden at de to lande mødtes til forhandlinger.

Ifølge Bloomberg News var der kun små fremskridt ved torsdagens forhandlinger, der foregik i Washington mellem Kinas vicepremierminister, Liu He, og USA's topforhandlere, finansminister Steven Mnuchin og handelsrepræsentant Robert Lighthizer.

Mødet varede dog kun kort tid, og parterne ventes at mødes igen fredag.

"Vi vil se hvordan det går med forhandlingerne fredag og tage bestik af situationen, når vi ved om parterne viser tegn på at de er på vej tilbage til forhandlingssporet. Eller om en ny udmattelseskrig skal i gang først. Usikkerheden er fortsat stor," vurderer Allan von Mehren.

Opdateres


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Finanstilsynet vil undersøge andre banker efter Danske Banks gebyrsag

Dybvad: Jesper Nielsens fyring handler om at rette fejl, så snart de bliver opdaget

Luksuslivet kører på skinner i Spanien

Boris Johnson taber del af forspring efter husspektakler

Nordea venter større pakke af lempelser fra Draghi: Opkøbsprogram bliver genstartet i september

Bankekspert: "Du, jeg og mange andre har bragt Danske Bank i en situation, hvor banken ikke kan tage normale beslutninger"

Investor Live: Gebyrsag gør Danske Bank-aktien til dagens største taber i C25-indekset

Drilling-aktie godt modtaget af investorer i C25