Norges Bank hæver som ventet renten: Norsk krone styrkes
Foto: PR
Økonomi Af
Norges svar på Nationalbanken, Norges Bank, har torsdag hævet sin ledende rente til 1,00 pct. fra 0,75 pct. Det var som ventet, da økonomerne adspurgt af Bloomberg News havde regnet med netop en sådan renteforhøjelse.

Sammen med torsdagens rentestigning lægger Norges Banks prognose op til en lidt tidligere rentestigning i år og en lidt senere rentestigning på længere sigt, end der blev lagt op til for nogle få måneder siden.

Ifølge Öystein Olsen, der er øverste chef i Norges Bank, ser opsvinget i den norske økonomi ud til at være stærkere end tidligere antaget, men på den anden side ser væksten og de ledende renter ud til at være lavere end ventet i resten af verden.

Efter renteforhøjelsen hos Norges Bank er den norske krone styrket over for den danske krone, da der nu skal 0,7772 danske kr. til at købe en norsk en af slagsen.

Før meddelelsen om den forhøjede rente - og ikke mindst renteprognosen - skulle der 0,7701 danske kr. til at købe en norsk.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet

Stark-topchef har forhandlet hele natten om milliardopkøb: "Vi kommer til at fordoble vores omsætning"

S sætter 0 kroner af til opgør med "fattigdomsydelser"

Ambu-aktie i u-vending: Stort fald trods forrygende start på dagen

Mette F vil banke udgifterne op med 37 mia kr i 2025

Aktieåbning i USA: Teleselskaber sprinter fra rød bølge på fusion

Conferize udskifter i bestyrelsen

Jyske Bank indberettede Operation Greed-kunde flere gange til SØIK

DI om Socialdemokratiets masterplan: For lidt fokus på vækst og virksomheder