Jyske Bank ser ingen renteforhøjelse fra ECB i 2019 og 2020
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Udfaldet af sidste uges rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, har fået Jyske Bank til at ændre spådom, så banken nu hverken venter renteforhøjelser i 2019 og 2020. Ved den seneste prognose i februar spåede Jyske Bank ellers en enkelt stramning inden for prognoseperioden nærmere bestemt i december 2019.

"Vi venter fortsat, at Fed (den amerikanske centralbank, red.) hæver renten i juni, mens renten nedsættes med i alt 100 basispoint i 2020 på grund af amerikansk recession." 

"Vi venter, at ECB ikke når at hæve renten, før Fed vender pengepolitikken. Derfor har vi ændret prognose for ECB, som ventes at holde renten uændret i både 2019 og 2020," skriver rente- og valutastrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen i et notat.

ECB sænkede i sidste uge sin vækstprognose for 2019 til 1,1 pct. fra tidligere 1,7 pct. Blandt andet derfor ser centralbanken ikke behov for ændringer i den rekordlave ledende rente i år. Tidligere lød meldingen, at en ændring kunne komme på tale efter sommeren.

Jyske Banks nye forudsigelse om uændrede renter i ECB til og med 2020 gælder også for Danmarks Nationalbank.

"Dermed venter vi, at Nationalbanken fortsat vil afvente ECB, og at der ikke umiddelbart er behov for en selvstændig renteforhøjelse," lyder det i notatet.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Så sker det: Nordea Kredit åbner for fast rente på 1 pct i 30 år

  Spar Nord-boss efter afvisning i endnu et overtagelsesforsøg: "Når man stikker snuden frem, risikerer man at få en blodtud"

  Massive kurshug til B&O-aktien: Dykker over 20 pct efter markant nedjustering

  Dyrere cigaretter er skrottet, men der er penge fra stram asylpolitik: Sådan finder Løkke de nye sundhedsmilliarder

  Overblik: Sådan har Legos ejerstruktur udviklet sig

  Regeringen og DF klar med 9 mia kr til sundhedsreform: Sådan bliver pengene brugt

  Kurstæsk til DAB-aktien efter afvisning af Spar Nord-tilbud

  Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af Legos bestyrelse

  Før markedet åbner: B&O står til kurssmæk efter ny nedjustering