Jyske Bank ser ingen renteforhøjelse fra ECB i 2019 og 2020
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Udfaldet af sidste uges rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, har fået Jyske Bank til at ændre spådom, så banken nu hverken venter renteforhøjelser i 2019 og 2020. Ved den seneste prognose i februar spåede Jyske Bank ellers en enkelt stramning inden for prognoseperioden nærmere bestemt i december 2019.

"Vi venter fortsat, at Fed (den amerikanske centralbank, red.) hæver renten i juni, mens renten nedsættes med i alt 100 basispoint i 2020 på grund af amerikansk recession." 

"Vi venter, at ECB ikke når at hæve renten, før Fed vender pengepolitikken. Derfor har vi ændret prognose for ECB, som ventes at holde renten uændret i både 2019 og 2020," skriver rente- og valutastrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen i et notat.

ECB sænkede i sidste uge sin vækstprognose for 2019 til 1,1 pct. fra tidligere 1,7 pct. Blandt andet derfor ser centralbanken ikke behov for ændringer i den rekordlave ledende rente i år. Tidligere lød meldingen, at en ændring kunne komme på tale efter sommeren.

Jyske Banks nye forudsigelse om uændrede renter i ECB til og med 2020 gælder også for Danmarks Nationalbank.

"Dermed venter vi, at Nationalbanken fortsat vil afvente ECB, og at der ikke umiddelbart er behov for en selvstændig renteforhøjelse," lyder det i notatet.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analytikere spændte på dagens G7-topmøde: "Hvis Trump virkelig ryger i totterne på Macron eller Merkel, så kan det godt rykke en hel del"

Løkke svarer igen på blå kritik: "VK-alliance er rygraden i det borgerlige-liberale Danmark"

Dansk rigmand kæmper for at undgå skattesmæk på 200 mio kr

Tusk: Håber ikke Boris Johnson bliver Mr No Deal

Santa Fe er raget uklar med sin økonomiske livline

Helle Ib: Spørgsmålet om skattestigninger bliver centralt i finanslov

Tag din ferie til helt nye højder

Nye hårde gadekampe ryster Hongkong

21 mænd og 0 kvinder sidder i topledelsen hos Jyske Bank: "På en måde må de have afskåret sig fra en masse talent"