Råvarer: Oliepriserne stiger efter Saudi-udmelding
Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih.
Foto: Anusshree Fadnavis
Økonomi Af
Oliepriserne stiger mandag, efter at Saudi-Arabiens olieminister Khalid al-Falih oplyser, at det er usandsynligt at Opec's reduktion af udbuddet vil stoppe før juni. Samtidig viser en rapport, at der er et fald i amerikansk boreaktivitet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 65,97 dollar mod 64,55 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,33 dollar mod 55,07 dollar fredag eftermiddag.

Trods stigningen bliver markederne stadig holdt nede af nye tal om arbejdsløsheden i USA og frygter, at den økonomiske nedgang, som lige nu opleves i Asien og Europa, vil ramme USA, skriver Reuters.

- OECD's og ECB's prognoser om nedadgående justeringer i den globale vækst har sat låg på den positive vækst, siger Benjamin Lu, der er råvareanalytiker i Phillip Futures, til Reuters.

Oliemarkederne er blevet støttet af Opec's nedskæring siden starten af året på 1,2 mio. tønder om dagen, sammen med nogle af organisationens allierede, der blandt andet inkluderer Rusland. Det skulle hjælpe med at stramme markederne og hæve oliepriserne.

Opec skal mødes den 17. til 18. april i Wien og igen den 25. til 26. juni, hvor de skal diskutere justeringer af udbuddet.

Bevægelserne på metalmarkedet er yderst marginale.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1297,66 dollar mod 1297,00 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6399 dollar mod 6399,50 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld