Svensk krone i dørken efter markant overraskende inflationstal
Foto: Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Opdateret 12.50 Den svenske krone er kastet ud i en kraftig svækkelse tirsdag oven på en overraskende svag udvikling i de svenske forbrugerpriser.

Inflationen var på 2,0 pct. på årsbasis og negativ med 1,0 pct. på månedsbasis i januar, viser en opgørelse fra statistikmyndigheden SCB over de rentejusterede pristal.

Der var til sammenligning forventet henholdsvis en stigning på 2,3 pct. og et fald på 0,7 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Prisstigningerne svarer dermed til Riksbankens målsætning på 2 pct., men ligger langt lavere end forventet af centralbanken, skriver Sydbanks makroøkonom Søren V. Kristensen i en kommentar.

"Det er altså en markant overraskelse, vi ser her til formiddag i den svenske inflation, og det kvitterer investorerne for ved at svække den svenske krone markant," skriver makroøkonomen.

Før offentliggørelsen skulle der omkring 0,713 danske kr. til at købe en svensk, men ved 12-tiden er prisen faldet til 0,705 kr., svarende til en svækkelse på 1,1 pct. af den svenske valuta.

Det er samtidig første gang siden oktober 2018, at den svenske krone falder under 0,71-niveauet. I mellemtiden har den kostet over 0,75 danske kr.

Set over for dollar er svenske kr. svækket til 9,358 mod 9,260 før offentliggørelsen.

I det tunge valutakryds er euro stort set uændret over for dollar. Ved 12-tiden ligger euro i en kurs på 1,1315 dollar mod 1,1310 dollar ved 17-tiden mandag.
/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?