Svensk krone i dørken efter markant overraskende inflationstal
Foto: Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Opdateret 12.50 Den svenske krone er kastet ud i en kraftig svækkelse tirsdag oven på en overraskende svag udvikling i de svenske forbrugerpriser.

Inflationen var på 2,0 pct. på årsbasis og negativ med 1,0 pct. på månedsbasis i januar, viser en opgørelse fra statistikmyndigheden SCB over de rentejusterede pristal.

Der var til sammenligning forventet henholdsvis en stigning på 2,3 pct. og et fald på 0,7 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Prisstigningerne svarer dermed til Riksbankens målsætning på 2 pct., men ligger langt lavere end forventet af centralbanken, skriver Sydbanks makroøkonom Søren V. Kristensen i en kommentar.

"Det er altså en markant overraskelse, vi ser her til formiddag i den svenske inflation, og det kvitterer investorerne for ved at svække den svenske krone markant," skriver makroøkonomen.

Før offentliggørelsen skulle der omkring 0,713 danske kr. til at købe en svensk, men ved 12-tiden er prisen faldet til 0,705 kr., svarende til en svækkelse på 1,1 pct. af den svenske valuta.

Det er samtidig første gang siden oktober 2018, at den svenske krone falder under 0,71-niveauet. I mellemtiden har den kostet over 0,75 danske kr.

Set over for dollar er svenske kr. svækket til 9,358 mod 9,260 før offentliggørelsen.

I det tunge valutakryds er euro stort set uændret over for dollar. Ved 12-tiden ligger euro i en kurs på 1,1315 dollar mod 1,1310 dollar ved 17-tiden mandag.
/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ATP langer ud efter C25-direktørers lønfest: Bestyrelser skal have modet til at stoppe stigende lønninger

Investor Live: Styrer mod rød åbning båret af recessions-frygt

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i

Seniorstrateg efter store aktiefald: Vær forsigtig - det her er et klassisk risk-off

Internationale avisuddrag: Volvo advarer mod selvkørende biler, Apple står foran stort strategiskifte, Uber tæt på kæmpe opkøb

Morgenbriefing: ATP kræver bremse på direktørlønninger, dyk til asiatiske aktier

Theresa May tøver med afgørende afstemning

Bocian: Spænd sikkerhedsbæltet, ny boligskat er på vej

Aktier: Frygten for økonomien er trukket med over Stillehavet