Økonomi Af
Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har siden oktober 2017 løbende nedbragt sine investeringer i amerikanske obligationer - fra et rekordniveau.

Den kvantitative stramning, som bankens reducerede obligationsejerskab udgør, kan dog tidligere end førhen signaleret komme til sin afslutning, og banken er tæt på at træffe en beslutning om det. Måske allerede i marts.

Det skriver Financial Times.

I den senere tid er flere af Federal Reserves topchefer, senest bestyrelsesmedlem Lael Brainard og Patrick Harker, som er chef for afdelingen i Philadelphia, kommet med antydninger om, at reduktionen af balancen vil stoppe allerede i 2019. Og i markedet venter man nu mere nyt fra centralbanken på næste rentemøde i marts.

- Billedet, der viser sig, er af en centralbank, som ønsker at give markedet så meget af en konkret tidsplan som muligt i marts, siger Lou Crandall, cheføkonom hos Wrightson Icap til Financial Times.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?