Økonomi Af
De amerikanske renter tog sig et mindre dyk tirsdag. Efter en fridag mandag, hvor amerikanerne fejrede Martin Luther King Day, og markederne holdt lukket, var stemningen præget af bekymring og negativt nyt på handelsfronten.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til knap 2,75 pct. Det var samtidig lig med niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af tirsdagen vekslede den tiårige rente mellem 2,73 og 2,78 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 2 basispunkter til 2,59 pct.

Investorerne fokuserede på manglede tøbrud i den interne budgetstrid i USA, ligesom der heller ikke var positivt fra handelsfronten. Tværtimod skrev Financial Times ud på eftermiddagen, at USA's regering har afvist tilbud om besøg fra to kinesiske viceministre i denne uge. Kina ønsker mødet for at forberede handelsforhandlingerne, men USA mener ifølge avisen ikke, at Kina har vist tilstrækkelig imødekommenhed endnu.

Det skabte en negativ stemning, som sendte aktierne i USA, målt på S&P 500, ned med 1,4 pct. Investorerne myldrede i stedet ind i obligationsmarkedet.

"Vi ser en udfladning af renterne. Det skal jo også ske, for det var gået lidt for hurtigt med rentestigninger sidste uge, og så går det hurtigt den anden vej. Der er en kamp om at tage gevinsten i aktierne, og så kører man kurserne på obligationer op og renterne ned, når pengene i stedet sendes derover, fordi investorerne balancere hele bøtten," siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Den tiårige rente steg alle fem dage i sidste uge, hvor den samlet gik op med knap 9 basispoint fra 2,70 til 2,79 pct.

På nøgletalsfronten var der tirsdag ikke meget nyt fra USA. Dataene kommer også i begrænset omfang på grund af den delvise nedlukning af regeringen. Investorerne fik dog lov at se nyt om salget af eksisterende boliger, som udviklede sig svagere end ventet i december, da der blev solgt 4,99 mio. boliger ifølge sæsonjusterede og annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening.

Ifølge Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet et salg på 5,24 mio. boliger. Det var samtidig et fald på 6,4 pct. i forhold til måneden før.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Trumps toldbombe mod biler fra EU er defekt: "Fakta ser ikke ud til at forstyrre Trump"

  Norwegian sælger nye aktier til spotpris - aktien i stort dyk

  Chefstrateg: Her er tre ting der kan ændre aktiestemningen

  Handelsbanken reserverer 172 mio kr til afgående direktør

  7 MP'er forlader Labour i protest mod Corbyn: "Labours forræderi om Europa står nu klart for alle"

  Under finanskrisen arbejdede PFA's investeringsdirektør på tre timers søvn: "Det fik til sidst blodårerne i mine øjne til at springe"

  Britisk gigant stiger pænt efter regnskab

  Zorniger efter fyring: Jeg ser tilbage med et stort smil