Fed-chef ser stærke tal i vigtigste økonomiske data
Den amerikanske centralbanks hovedkontor i Washington DC.
Foto: Andrew Caballero-Reynolds/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Patrick Harker, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia vurderer, at de vigtigste økonomiske data fra USA's økonomi ser "rigtig gode ud" med en lav arbejdsløshed og høj jobskabelse.

Det sagde han fredag i en tale ifølge Bloomberg News.

Patrick Harker pegede i sin tale dog på, at ikke alle i den amerikanske økonomi oplever den fremgang, som er. Og samtidig understregede han, at udviklingen nu er en udfordring for erhvervslivet.

- Realiteten af et stramt arbejdsmarked er, at arbejdsgiverne må begynde at tænke kreativt og langsigtet omkring, hvordan de vil adressere hullerne i deres arbejdsstyrker.

Tidligere på ugen vidnede centralbankens periodiske Beige Book-udgivelse netop om et arbejdsmarked, som strammer til med den rekordlave arbejdsløshed i USA.

Alle 12 distrikter under Federal Reserve fortalte nemlig om et stramt arbejdsmarked, hvor virksomhederne har svært ved at finde ansatte, ligesom der blev noteret lønstigninger på tværs af alle faglige niveauer, hvilket også var påvirket af nye regler om minimumsløn.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Prisforskel på fast og variabel rente er stort set væk - ny konverteringsbølge kan være på vej

Socialdemokratiet har fundet fejl i central beregning fra Finansministeriet: Nu har partiet pludselig 500 mio kr mere til velfærd

Engelske problemer piner stadig Danish Crown: Skrap spareplan og højere priser giver lille fremgang

1200 boligejere risikerer kæmpe skatteregning efter sommerferien

Dagens måling: Stram Kurs har opbakning fra næsten 120.000 danskere

Konservative kræver Theresa Mays afgang - brexit-løfter afvist fra alle sider

Stor modetøjskoncern laver lynhurtigt frasalg

Drone-firma henter lån til skibseventyr i Nordeas nye startup-program

Grød-stifter har en svaghed for brugte biler: "Jeg synes, det er helt vildt nederen at købe en bil, og så mister den værdi med det samme"