Fed-chef ser stærke tal i vigtigste økonomiske data
Den amerikanske centralbanks hovedkontor i Washington DC.
Foto: Andrew Caballero-Reynolds/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Patrick Harker, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia vurderer, at de vigtigste økonomiske data fra USA's økonomi ser "rigtig gode ud" med en lav arbejdsløshed og høj jobskabelse.

Det sagde han fredag i en tale ifølge Bloomberg News.

Patrick Harker pegede i sin tale dog på, at ikke alle i den amerikanske økonomi oplever den fremgang, som er. Og samtidig understregede han, at udviklingen nu er en udfordring for erhvervslivet.

- Realiteten af et stramt arbejdsmarked er, at arbejdsgiverne må begynde at tænke kreativt og langsigtet omkring, hvordan de vil adressere hullerne i deres arbejdsstyrker.

Tidligere på ugen vidnede centralbankens periodiske Beige Book-udgivelse netop om et arbejdsmarked, som strammer til med den rekordlave arbejdsløshed i USA.

Alle 12 distrikter under Federal Reserve fortalte nemlig om et stramt arbejdsmarked, hvor virksomhederne har svært ved at finde ansatte, ligesom der blev noteret lønstigninger på tværs af alle faglige niveauer, hvilket også var påvirket af nye regler om minimumsløn.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"