Økonomi Af
Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skal være tålmodig med at stramme pengepolitikken yderligere, nu hvor den økonomiske vækst i USA viser mere moderate takter.

Sådan lyder opfordringen fra chefen for centralbankens afdeling i New York, John Williams, ifølge Bloomberg News.

"I starten af 2018, hvor økonomien voksede mere end tendensen, og hvor renterne stadig var lave, var det åbenlyse og nødvendige valg at hæve renterne gradvist. 12 måneder senere har medvinden tabt pusten, renterne er tættere på et naturligt niveau, og inflationen er tam. Vi har brug for en forsigtig, tålmodig tilgang og god dømmekraft," siger han.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, og andre medlemmer af centralbankens styrekomité, Federal Open Market Committee (FOMC), har signaleret, at de sandsynligt vil sætte rentestigningerne på pause.

I stedet vil de tage noget tid for at vurdere de økonomiske udsigter oven på nylig volatilitet på de finansielle markeder, skriver Bloomberg News.

Ved rentemødet i december hævede Federal Reserve renten for niende gang på tre år og lagde op til yderligere to i 2019. Renten er nu på 2,25-2,50 pct., hvilket er under niveauet, som størstedelen af komitéen ser som neutralt.

"Hvis væksten fortsætter med at være godt over et bæredygtigt niveau, kan en smule højere renter komme på et tidspunkt. Men hvis forholdene viser sig at være mindre robuste, vil jeg justere mit syn derefter," siger John Williams ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Medie: Vestas går efter kontrollerende andel i indisk rival - Vestas vil hverken be- eller afkræfte

  Børsen retter løn-artikel om Mærsk

  Umage venskab for fuld udblæsning

  Warren Buffetts ketchupeventyr står til kraftig nedtur: Aktie har tabt 45 pct på 3,5 år

  Karsten Ree forsøgte at købe TV2 i milliardhandel: "Det lå jo lige til højrebenet"

  Ole Troelsø: Michelinmanden virker ikke helt så forelsket i Danmark som førhen

  ISS-aktien ryger i vejret: Direktøren tror på en markant højere vækst i 2019 end 2018

  Aktiechef holder skarpt øje med Fed i dag: Centralbanken er jo årsag til årets aktiestigninger

  ISS-aktien åbner stærkt efter regnskab