Valuta: Overraskende nøgletal svækker euro mod dollar for en stund
Foto: Thomas White / Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Mens nervøsiteten fortsætter med at ulme på de finansielle markeder, hvor investorerne i overvejende grad sælger ud af de mere risikobetonende aktiver, så er der torsdag relativt roligt i handlen med forskellige valutaer.

I løbet af eftermiddagen har en stor overraskelse i erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia dog for en kort stund svækket euro over for dollar, da euro pludseligt gik fra at koste 1,1400 dollar til 1,1383 dollar.

Men efterfølgende ser investorerne ud til at have genfundet roen, da der torsdag eftermiddag skal 1,1398 dollar til at købe en euro. Onsdag eftermiddag kostede euro 1,1400 dollar.

For januar viste Philly Fed-indekset en stigning til 17,0 fra 9,1 måneden før. Ifølge de estimater fra økonomerne, som Bloomberg News havde indsamlet op til offentliggørelsen, var der blot ventet en stigning til indeks 9,5.

Også et andet amerikansk nøgletal - antallet af nytilmeldte ledige - har overrasket positivt, da 213.000 amerikanske i sidste uge meldte sig som førstegangsledige.

Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige. Ugen før meldte 216.000 sig ledige for første gang.

Vendes blikket mod pund, som de seneste dage har været i stor fokus på grund af afstemningen i det britiske parlament omkring brexit-aftalen, så styrkes det torsdag eftermiddag til 1,2915 dollar per pund mod 1,2861 dollar onsdag eftermiddag.

Onsdag aften overlevede premierminister Theresa May den mistillidsafstemning, som blev iværksat oven på tirsdagens nederlag til hendes brexit-aftale i det britiske parlament.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Nyt notat i Genan-sagen går stik imod stifters forklaring: Helt forrykt

  Børsen retter løn-artikel om Mærsk

  Medie: Vestas går efter kontrollerende andel i indisk rival - Vestas vil hverken be- eller afkræfte

  Tyskland tæt på recession, og tilliden falder: "Det er ikke guld og grønne skove"

  Forfatter: "Jeg var med til at opføre en virkelig slidt kliche om en ældre mand, der tjente penge, og en ung flot pige"

  Ny midlertidig direktør i Tiger of Sweden er udpeget

  Dansk Erhverv: Kun hver anden virksomhed arbejder med CSR

  Umage venskab for fuld udblæsning

  Warren Buffetts ketchupeventyr står til kraftig nedtur: Aktie har tabt 45 pct på 3,5 år