Valuta: Overraskende nøgletal svækker euro mod dollar for en stund
Foto: Thomas White / Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Mens nervøsiteten fortsætter med at ulme på de finansielle markeder, hvor investorerne i overvejende grad sælger ud af de mere risikobetonende aktiver, så er der torsdag relativt roligt i handlen med forskellige valutaer.

I løbet af eftermiddagen har en stor overraskelse i erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia dog for en kort stund svækket euro over for dollar, da euro pludseligt gik fra at koste 1,1400 dollar til 1,1383 dollar.

Men efterfølgende ser investorerne ud til at have genfundet roen, da der torsdag eftermiddag skal 1,1398 dollar til at købe en euro. Onsdag eftermiddag kostede euro 1,1400 dollar.

For januar viste Philly Fed-indekset en stigning til 17,0 fra 9,1 måneden før. Ifølge de estimater fra økonomerne, som Bloomberg News havde indsamlet op til offentliggørelsen, var der blot ventet en stigning til indeks 9,5.

Også et andet amerikansk nøgletal - antallet af nytilmeldte ledige - har overrasket positivt, da 213.000 amerikanske i sidste uge meldte sig som førstegangsledige.

Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige. Ugen før meldte 216.000 sig ledige for første gang.

Vendes blikket mod pund, som de seneste dage har været i stor fokus på grund af afstemningen i det britiske parlament omkring brexit-aftalen, så styrkes det torsdag eftermiddag til 1,2915 dollar per pund mod 1,2861 dollar onsdag eftermiddag.

Onsdag aften overlevede premierminister Theresa May den mistillidsafstemning, som blev iværksat oven på tirsdagens nederlag til hendes brexit-aftale i det britiske parlament.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tyskere sætter dansk inkassovirksomhed til salg: Prisen kan overstige 1 mia

Fire rentenedsættelser eller en enkelt? Eksperter er uenige om Federal Reserves rentefremtid

Recessionsfrygten stiger til det højeste niveau siden finanskrisen

Karen Frøsig har indtil videre vundet en dramatisk magtkamp med sin egen formand og næstformand

Kommunerne har indkasseret tæt på en milliard på parkeringsbøder og billetter: Her er top 15 over de kommuner der tjener mest på parkering

Britisk tøjkæde falder efter advarsel om sløj start på efteråret

Chefstrategen: Recession lurer om hjørnet - hiv aktiegevinsterne hjem

Trump raser mod Fed: Intet mod, ingen fornuft, ingen vision