Udenlandske investorer har set sig varme på danske boliglån
Nationalbanken.
Foto: Arkivfoto/Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Udenlandske investorer køber i stigende grad danske fastforrentede realkreditobligationer. Tal fra Nationalbanken viser, at udenlandske investorer i november øgede sin beholdning med 3 mia. kr. Set over 12 måneder er beholdningen øget med 34 mia. kr. eller 10 pct.

Udlandet ejer nu samlet set mere end 30 pct. af obligationerne bag de fastforrentede lån i dag. For to år siden var det mindre end 24 pct.

Stik modsat er det gået for udlandets ejerandel i de variabelt forrentede lån, som er reduceret til 17 pct. fra omkring 20 pct. for to år siden.

"Isoleret set bidrager udlandets tilstedeværelse i det danske obligationsmarked aktuelt til at snævre forskellen mellem kort og lang rentebinding ind," skriver chefanalytiker i Totalkredit Jeppe Borre i en kommentar og uddyber.

I 2018 var forskellen mellem et- og 30-årige lån på 2,64 procentpoint mod 2,81 procentpoint i 2017.

"De udenlandske investorers glubende appetit understøtter således kurserne på de fastforrentede lån og gør det endnu mere attraktivt at sikre renten for boligejere. Uden udlandets tilstedeværelse kunne vi i stedet have skelet op til et 2,5 pct. lån frem for at skele ned til et 1,5 pct. lån, som er tilfældet i dag," vurderer Jeppe Borre.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"

Aktieåbning i USA: Udskydelse af Huawei-restriktioner sender aktier op

Danske topchefer ser væksten skrumpe: 74 pct forventer lavkonjunktur i 2021

Steen Bocian: Glem ikke at EU faktisk ofte har større magt end folketinget mens vi drukner i valgkamp