Saudisk energiminister: Stadig for tidligt at love sænket olieproduktion
Saudi-Arabiens energiminister Khalid al-Falih.
Foto: Arkivfoto/Adnan Abidi/Reuters/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Det er stadig for tidligt at sige, om Opec og en række olieproducerende lande lykkes med at blive enige om at skære i den samlede olieproduktion.

Sådan lyder det tirsdag fra Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, i et interview med Bloomberg.

Her har han ganske vist givet udtryk for, at der er et overudbud i markedet. Men han advarer samtidig om, at alle medlemmer af Opec samt lande som eksempelvis Rusland og Kasakhstan er nødt til at mødes, for at en reduktion kan blive til noget.

Ifølge Khalid al-Falih støtter Rusland "i princippet" op om ændringer i olieproduktionen, men det er "for tidligt" at sige, hvad der vil blive enighed om på fredag, når Opec sammen med blandt andet Rusland holder møde i Wien senere på ugen.

I weekenden indgik Rusland og Saudi-Arabien, der er verdens to største olieeksportører, en aftale om at fortsætte deres samarbejde til næste år. Ifølge kilder tæt på sagen er der dog fortsat uenighed om, hvordan de to lande skal fordele eventuelle produktionsreduktioner, skriver Bloomberg.

Siden weekendens aftale er olieprisen kun steget, og tirsdag eftermiddag skal der 62,90 dollar til at købe en tønde af den europæiske referenceolie, brent. Samme tid skal der betales 53,85 dollar for en tønde af den amerikanske WTI-olie.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Er du blandt de 140.000 boligejere med 2,5 procentslån? Så skal du surfe med på konverteringsbølgen

Gigantforvalter: Aktierne vil stige over 6 pct årligt det næste årti - sådan skal du investere

Nationalbankdirektør om stærke danske nøgletal midt i europæisk nedtur: "Personligt er jeg en smule overrasket"

Britisk stormagasinkæde modtager købstilbud på Magasin du Nord

Løkke til EU-topmøde: "Jeg er jo nødt til at tage hjem og fortælle, at vi er nødt til at fortsætte vores forberedelser på et hårdt brexit"

Gysertal for tysk industri sender euro og renter ned: "Det er en grim, negativ overraskelse"

Anklagere kræver mindst seks års fængsel til Genan-stifter