Obligationer: Renten til vejrs inden vigtige USA-tal
Den amerikanske præsident, Donald Trump, og Kinas ditto, Xi Jinping, har løsnet op for handelsspændingerne landene imellem.
Foto: Fred Dufour/AFP/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
På tværs af de europæiske finansmarkeder er der fredag rentestigninger at finde for de toneangivende tiårige statsobligationer.

I Danmark øges renten med 2 basispoint fra niveauet ved 17-tiden torsdag, hvilket stort set er på linje med udviklingen i Frankrig og Tyskland. I Italien sendes renten omvendt ned med 3 basispoint fra børsåbning.

Stemningen har fredag været god de på asiatiske markeder, efter at en telefonsamtale mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og Kinas ditto, Xi Jinping, har løsnet op for handelsspændingerne landene imellem.

Ifølge Bloomberg News er embedsmænd fra Det Hvide Hus således blevet sat i sving med at udforme et udkast til en handelsaftale, som ventes at kunne blive indgået ved G20-topmødet i slutningen af november.

Oversøiske økonomisk data ventes fredag at tage handlernes fokus. Klokken 13.30 dansk tid præsenteres der oktobertal for jobskabelsen i USA uden for landbruget samt tal for lønstigninger.

Der ventes ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News at være skabt 200.000 nye jobs i oktober. Måneden forinden var tallet 134.000.

- Afgørende vil dog også blive udviklingen i den amerikanske lønvækst i dag. Vi venter, at lønvæksten tiltager fra 2,8 pct. i september til 3,2 pct. i oktober. Det er en spids højere end det forventede, og derfor kan renterne blive løftet yderligere, hvis vi får ret, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar inden markedets åbning.

Det er lidt mere, end hvad økonomer adspurgt af Bloomberg News venter. Her peger estimatet på en stigning på 3,1 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mens du sov: Ny nedtur til amerikanske aktier - "Der er dårlige nyheder på vej"

Minister om rullende udbyttesag i Nordea: "Jeg går ud fra, at bestyrelsen i ATP vurderer, om de har tillid til deres direktør"

Nye salgstal fra Genmabs kræftmiddel: Derfor er billedet mudret

Fortrolighedsklausul mellem Danske Bank og whistleblower i fokus i dagens hvidvaskhøring

DSB-personale nedlægger arbejdet: Togtrafikken er ramt i hele landet

Chefanalytiker: Aktiernes skæbne afgøres på G20-topmødet

Mens du sov: Moderate aktiefald i Asien efter stort udsalg på Wall Street i går

Nordea i ny udbyttesag: Lavede fransk finte

Aktier: Asien følger Wall Streets takt med generelle kursfald