Obligationer: Renten følger i USA's fodspor og falder fra start
Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
De danske obligationsrenter følger i de amerikanskes fodspor onsdag morgen, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lægger ud med et lille fald.

Renten på det tiårige statspapir ligger kort efter handelsstart i 0,47 pct., hvilket er et fald på knap 2 basispoint i forhold til tirsdagens lukkeniveau.

Renterne på de amerikanske statspapirer faldt tirsdag, i takt med at handlerne tog en pause med at sælge ud efter fridagen mandag på grund af Columbus Day.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond landede i 3,20 pct., hvilket var godt 3 basispoint lavere end fredag. Onsdag morgen ligger den tiårige amerikanske rente marginalt højere i 3,21 pct., hvilket er stort set uændret i forhold til niveauet ved dansk børslukketid.

Nøgletalskalenderen bugner ikke med tal onsdag, hvor investorerne dog kan se frem til nyt om udviklingen i de amerikanske producentpriser og engroslagre.

Førstnævnte ventes ifølge Bloomberg News at vise en stigning på 0,2 pct. i september mod faldet på 0,1 pct. i august.

Før den danske børsåbning har Danmarks Statisk offentliggjort nye tal for udviklingen i forbrugerpriserne i september. De viste, at inflationen aftog fra august til september, da forbrugerpriserne på årsbasis viste en stigning på 0,6 pct. i den forgangne måned.

Til sammenligning havde økonomerne ventet en stigningstakt på 1,0 pct., hvilket ville have været på linje med udviklingen i august, viser estimater fra Bloomberg News.

Dagen byder også på taler fra to medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det drejer sig om John C. Williams, chef for Federal Reserve i New York med stemmeret i FOMC, og Charles L. Evans, chef for Federal Reserve i Chicago.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jacob Aarup-Andersen på Linkedin efter afvisning som ny Danske Bank-topchef: "Jeg er selvfølgelig skuffet"

Mens du sov: Kritikken vælter ned over Danske Banks bestyrelse

"Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel"

Før markedet åbner: Stormvejr i Nordea og Danske Bank i ventet rødt marked

Udbytteskandalen vokser: Spekulanter har plyndret Europa for 410 mia

Udsigt til presset åbning - bankaktier tager igen fokus

Verden rundt: May klar til at forlænge brexit-forhandlinger til 2020

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik