IMF opfordrer regeringer til at investere i egne aktiver
Vitor Gaspar, finansdirektør i Den Internationale Valutafond (IMF)
Foto: Hugo Correia/Reuters/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Den Internationale Valutafond, IMF, råder regeringer i pengenød til at investere i egne aktiver. Der er mange penge at hente, hvis aktiverne bestyres professionelt, mener fonden.

Det skriver Financial Times.

De mulige indtægter, der lyder på 3 pct. af de nationale indtægter i 31 lande, ville være en realitet, hvis statsejede selskaber gav afkast, der var bare halvt så gode som de privatejede og samtidig forbedrede forvaltningen af deres finansielle aktiver.

Opfordringen fra IMF lyder, at det offentlige bør føres mere som et privatejet selskab med fokus på aktiver og passiver fremfor kun at fokusere på udlån og gæld.

"Det er ikke bare, hvad du skylder, men også hvad du ejer," siger Vitor Gaspar, der er finansdirektør i IMF, til Financial Times.

IMF's undersøgelse repræsenterer 61 pct. af verdensøkonomien og viser, at de repræsenterede regeringer tilsammen har aktiver til en værdi af 101.000 mia. dollar - svarende til 658.833 mia. kr. Det er mere end det dobbelt af de omtalte landes sammenlagte bruttonationalprodukt (BNP).

Vitor Gaspar mener, at IMF's måde at opgøre nettoværdierne bedre afspejler landenes langsigtede finansielle position.

Finansdirektøren tilføjer, at IMF's undersøgelse viser, at "lande med stærkere balanceopgørelser betaler mindre i rente på deres gæld" og derfor også nyder fordelen af "kortere og mere overfladiske recessioner".

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen

  Analytikere skeptiske over for Genmabs salgsmål i 2019 - men spår topsalg på op til 65 mia kr

  MT Højgaard sætter punktum for annus horribilis