Fed-chef: Stærk økonomi rejser spørgsmål om overophedning
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Udviklingen i den amerikanske økonomi har været stærkere end ventet i år, og det rejser spørgsmålet om, hvorvidt den kan være på vej til at overophede.

Det siger chefen for den amerikanske forbundsbanks afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, efter at den amerikanske jobrapport for september viste et fald i arbejdsløsheden til blot 3,7 pct. - det laveste niveau i 49 år. - fra 3,9 pct. måneden før.

"Det centrale spørgsmål for mig er, hvorvidt den åbenbare styrke i bruttonationalproduktet og jobvæksten er et signal om, at jeg væsentligt har underestimeret det underliggende momentum for den samlede efterspørgsel."

"Hvis det er tilfældet, vil muligheden for en overophedning kræve en hurtigere vej for rentestigninger, end hvad jeg havde forestillet mig," siger Raphael Bostic i en tale ifølge Bloomberg News.

En af Bostics kollegaer i Federal Reserve, John Williams, som er chef for bankens afdeling i New York, mener dog ikke, at der er noget at frygte, og ifølge ham vil banken fortsætte med sine gradvise renteforhøjelser.

Han mener nemlig ikke, at der er tegn på, at inflationen er ved at stikke af - trods faldet i arbejdsløsheden.

"Det bekymrer mig overhovedet ikke. Det er godt for det amerikanske folk," siger John Williams om den lave arbejdsløshed til Bloomberg Television.

"Vi ser ingen inflationære pres nu, så jeg synes, at det lidt er en "Guldlok-økonomi"," tilføjer han.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen

  Analytikere skeptiske over for Genmabs salgsmål i 2019 - men spår topsalg på op til 65 mia kr

  MT Højgaard sætter punktum for annus horribilis