Pund styrket på muligt godt nyt om brexit-forhandlinger
Den britiske premierminister Theresa May.
Foto: Matrix/Zuma Press/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Det britiske pund ligger styrket fredag for anden dag i træk, efter torsdagens rygter om at de britiske brexit-forhandlere ser en aftale, som meget tæt på.

Torsdag blev pund styrket til lige over 1,30 dollar for et pund, og fredag fastholdes det nye niveau, da der fredag middag skal 1,3040 dollar til at købe et pund.

EU skulle være positivt indstillet over for det nye udspil fra den britiske regering omkring det følsomme irske grænsespørgsmål, skriver Jyske Bank i en kommentar, men understreger, at et konkret udspil endnu ikke er blevet offentliggjort.

Deadline nærmer sig dog med hastige skridt, da EU ønsker markante fremskridt i forhandlingerne i forbindelse med EU-topmødet 18.-19. oktober - om 13-14 dage.

"Selv forsigtig optimisme er for meget. Jeg tror ikke, at de andre EU-lande vil være villige til at gøre de nødvendige indrømmelser, og jeg venter yderligere uro, som vil presse pund," siger chefstrateg i ACLS Global Marshall Gittler til Bloomberg News.

Også chefen for valutaanalyse i ANZ Research, Daniel Been, har sin tvivl.

"Brexit-overskrifter vil komme i en lind strøm, men kommer der ikke grundlæggende nyt, om at forhandlingerne viser fremskridt, og at vi er på vej mod "no deal", så vil der ikke ske en skift i retningen for pund (og det fortsatte pres, red.)," siger han til nyhedsbureauet.

Der er relativt roligt i hovedvalutakrydsene.

Euro står fredag i 1,1505 dollar mod 1,1520 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 113,90 yen mod 113,70 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Analyse: Bankdronning i hvidvask-tornado

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen

  Analytikere skeptiske over for Genmabs salgsmål i 2019 - men spår topsalg på op til 65 mia kr