ECB-chef ser livligt opsving i underliggende inflation
ECB's chef, Mario Draghi, ser tegn på god gang i den underliggende inflation i eurozonen.
Foto: Remy Steinegger/Free
Økonomi Af
Chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, ser et "relativt energisk" opsving i den underliggende inflation i eurozonen.

Det siger han ifølge Bloomberg News mandag under en tale i Bruxelles. Ifølge nyhedsbureauet signalerer det, at centralbanken er godt på vej til at hæve rentesatsen næste år.

Centralbankchefen forventer, at forbrugerpriserne gennemsnitligt vil vokse med 1,7 pct. om året indtil 2020. Men de stabile udsigter "skjuler et langsommere bidrag fra ikke-kerne komponenter" som energi- og fødevarepriser.

- Den underliggende inflation forventes at stige yderligere over de kommende måneder, da et strammere arbejdsmarked presser lønvæksten op, siger Mario Draghi ifølge Bloomberg News.

Udmeldingen har fået det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks til at falde med 0,4 pct. og nå det laveste niveau i dagens handel. Bilsektoren falder med 1,5 pct., mens detailsektoren falder med 1,2 pct. efter Draghis udmeldinger.

ECB vil efter planen afslutte sit opkøb af obligationer i december og forventer at fastholde det rekordlave renteniveau frem til i hvert fald sommeren 2019.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet

  I disse lande får du mere for pengene på din ferie

  Lone Fønss i spidsen for Lars Seiers kryptosats