Økonomi Af
Den toneangivende danske tiårige statsobligation udbyggede i løbet af handelsdagen morgenhandlens beskedne rentefald på 1 basispoint med yderligere 4 basispoint til en rente på 0,29 pct. ved lukketid.

Det skete samtidig med, at aktiemarkedet blev handlet lidt op og dermed i modstrid til den klassiske korrelation mellem de to investeringstyper.

Ifølge rentestrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen kunne dagens rentebevægelse ses som en konsolidering efter rentestigningen onsdag. De reflekterede forlydender om, at det måske ikke ville være så nødvendigt med en detaljeret plan for en økonomisk aftale mellem Storbritannien og EU efter brexit.

- Og så steg renten også lidt onsdag på ryggen af de trods alt lidt mere konstruktive meldinger, der er kommet ud fra Italien om, at man faktisk prøver på at begrænse budgetunderskuddet. Og nu ser vi så en konsolidering, forklarer Morten Hassing Povlsen.

Derudover fokuserer markedet ifølge Morten Hassing Povlsen fortsat på risikoen for handelskrig.

- Og så på den uro vi har set på de nye markeder i de seneste uger, bemærker han.

Torsdagens sværm af amerikanske nøgletal bød blandt andet på en skuffende ADP-jobrapport, færre nytilmeldte ledige end ventet og et lavere PMI-indeks, men et højere ISM-indeks end estimeret ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse

Pandora tabte lidt af pusten - Danske Bank steg inden skæbnedag

Novo-chef efter fyringer: "Vi går ind i en ny æra, hvor ingen virksomheder har været før"

TV 2 indgår partnerskab med tv-udbyderne Stofa og Boxer

Ikea får opgraderet sine vindmøller af Vestas