Økonomi Af
Den toneangivende danske tiårige statsobligation udbyggede i løbet af handelsdagen morgenhandlens beskedne rentefald på 1 basispoint med yderligere 4 basispoint til en rente på 0,29 pct. ved lukketid.

Det skete samtidig med, at aktiemarkedet blev handlet lidt op og dermed i modstrid til den klassiske korrelation mellem de to investeringstyper.

Ifølge rentestrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen kunne dagens rentebevægelse ses som en konsolidering efter rentestigningen onsdag. De reflekterede forlydender om, at det måske ikke ville være så nødvendigt med en detaljeret plan for en økonomisk aftale mellem Storbritannien og EU efter brexit.

- Og så steg renten også lidt onsdag på ryggen af de trods alt lidt mere konstruktive meldinger, der er kommet ud fra Italien om, at man faktisk prøver på at begrænse budgetunderskuddet. Og nu ser vi så en konsolidering, forklarer Morten Hassing Povlsen.

Derudover fokuserer markedet ifølge Morten Hassing Povlsen fortsat på risikoen for handelskrig.

- Og så på den uro vi har set på de nye markeder i de seneste uger, bemærker han.

Torsdagens sværm af amerikanske nøgletal bød blandt andet på en skuffende ADP-jobrapport, færre nytilmeldte ledige end ventet og et lavere PMI-indeks, men et højere ISM-indeks end estimeret ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nets betalte til chefers lukrative investering

Hotelkæde med vokseværk: "Vi sparer sammen til noget der ligger centralt i København"

Intel nedjusterer forventningerne - aktien falder 7 pct

Kapitalfondschefer skal forklare sig i retten om Nets-chefers incitamentsprogram

Aller-topchef skoser minister: "Det er i min verden lovsjusk"

SAS aflyser over 200 flyafgange som følge af mulig konflikt

Politisk indsigt: Med de tal vakler oppositionen ikke

Tidligere it-chef i Region Sjælland om påstået Atea-konto til bestikkelse: "Det havde jeg ikke en kinamands chance for at holde styr på"

Microsoft runder 1 billion dollar i markedsværdi