USA skal låne endnu mere i andet halvår
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den amerikanske stat drives med kæmpe underskud, og derfor vil landets finansministerium fortsætte med at udstede flere og flere obligationer til at finansiere minusset - altså låne endnu mere. Mandag kom det frem, at man i andet halvår nu planlægger endnu flere udstedelser end oprindeligt.

Det amerikanske finansministerium venter nu at skulle udstede nye obligationer til en værdi af samlet 769 mia. dollar i andet halvår. Det er fordelt på 329 mia. dollar i tredje kvartal , hvilket er 56 mia. dollar mere end tidligere spået, og 440 mia. dollar i fjerde kvartal.

Det oplyste finansministeriet i en meddelelse mandag med løfte om yderligere detaljer på onsdag.

Med den nye prognose er den amerikanske stat på vej til at låne 1330 mia. dollar i hele 2018, har Bloomberg News beregnet.

Det stigende lånebehov skyldes den amerikanske skattereform, som blev vedtaget sidste år, som medfører skattelettelser i omegnen af 1500 mia. dollar, mens USA's kongres samtidig godkendte en budget, der løber til og med september, med øgede udgifter på 300 mia. dollar.

I de første ni måneder af det nuværende budgetår er det amerikanske statsunderskud vokset til 607 mia. dollar - en stigning på 16 pct. Men det ventes, at underskuddet de kommende år bare vil vokse og vokse. Senest har kongressens eget budgetkontor spået, at underskuddet i budgetåret 2020 vil nå 1000 mia. dollar.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


C25 i største kurshop siden februar: Ambu topper eliteindeks

Dramatisk optakt til afgørende brexit-topmøde – sådan gik forhandlingerne fra varme til fastfrosne

Analytikere: Derfor reagerer markedet så voldsomt på nye salgstal fra Genmab - og derfor er tallene ikke helt så skuffende, som de ser ud

Ilse Jacobsen trækker sig fra DR-program efter kritik

Michael Friis om stor kursstigning: Udlandet køber op i danske aktier

Genmabs pengemaskine skuffer: Aktien i brat uvending

Dansk flymilliardær får ny ejer ombord i livsværket

Dansk urfirma går konkurs efter få år: "Det er brandærgerligt og man siger da nogle grimme ting"