USA skal låne endnu mere i andet halvår
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den amerikanske stat drives med kæmpe underskud, og derfor vil landets finansministerium fortsætte med at udstede flere og flere obligationer til at finansiere minusset - altså låne endnu mere. Mandag kom det frem, at man i andet halvår nu planlægger endnu flere udstedelser end oprindeligt.

Det amerikanske finansministerium venter nu at skulle udstede nye obligationer til en værdi af samlet 769 mia. dollar i andet halvår. Det er fordelt på 329 mia. dollar i tredje kvartal , hvilket er 56 mia. dollar mere end tidligere spået, og 440 mia. dollar i fjerde kvartal.

Det oplyste finansministeriet i en meddelelse mandag med løfte om yderligere detaljer på onsdag.

Med den nye prognose er den amerikanske stat på vej til at låne 1330 mia. dollar i hele 2018, har Bloomberg News beregnet.

Det stigende lånebehov skyldes den amerikanske skattereform, som blev vedtaget sidste år, som medfører skattelettelser i omegnen af 1500 mia. dollar, mens USA's kongres samtidig godkendte en budget, der løber til og med september, med øgede udgifter på 300 mia. dollar.

I de første ni måneder af det nuværende budgetår er det amerikanske statsunderskud vokset til 607 mia. dollar - en stigning på 16 pct. Men det ventes, at underskuddet de kommende år bare vil vokse og vokse. Senest har kongressens eget budgetkontor spået, at underskuddet i budgetåret 2020 vil nå 1000 mia. dollar.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA