Økonomi Af
Renterne på statsobligationer svingede lidt til begge sider fredag, men uden for alvor at sætte en ny retning efter morgenstundens stigninger.

Både det europæiske og amerikanske rentemarked blev sendt i svingninger torsdag af rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), mens fredagens vigtigste impulser kom fra den amerikanske vækstrapport.

Ved lukketid lå den toneangivende tiårige danske statsobligation til en rente på 0,35 pct., hvilket er omtrent 1 basispoint højere end ved dansk lukketid torsdag.

Renten holdt sig i et snævert interval på godt halvandet basispoint hele handelsdagen, hvor den først fulgte aktiemarkedets stigninger, men blev sendt lidt tilbage af den svage inflation i USA i andet kvartal.

Her steg kernepriserne i Core PCE-måleren kun 2 pct. på kvartalsbasis, hvor der var ventet 2,2 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det kan indikere lidt lavere tempo i rentestigningerne fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Derudover var væksten i det amerikanske bruttonationalprodukt på 4,1 pct. og dermed kun lidt under estimatet på 4,2 pct.

Dagens sidste nøgletal, forbrugertillidsindsket fra University of Michigan, fik ikke indflydelse på markedet, selv om det viste en lille oprevidering af juli-målingen.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA