Økonomi Af
Renterne på statsobligationer svingede lidt til begge sider fredag, men uden for alvor at sætte en ny retning efter morgenstundens stigninger.

Både det europæiske og amerikanske rentemarked blev sendt i svingninger torsdag af rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), mens fredagens vigtigste impulser kom fra den amerikanske vækstrapport.

Ved lukketid lå den toneangivende tiårige danske statsobligation til en rente på 0,35 pct., hvilket er omtrent 1 basispoint højere end ved dansk lukketid torsdag.

Renten holdt sig i et snævert interval på godt halvandet basispoint hele handelsdagen, hvor den først fulgte aktiemarkedets stigninger, men blev sendt lidt tilbage af den svage inflation i USA i andet kvartal.

Her steg kernepriserne i Core PCE-måleren kun 2 pct. på kvartalsbasis, hvor der var ventet 2,2 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det kan indikere lidt lavere tempo i rentestigningerne fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Derudover var væksten i det amerikanske bruttonationalprodukt på 4,1 pct. og dermed kun lidt under estimatet på 4,2 pct.

Dagens sidste nøgletal, forbrugertillidsindsket fra University of Michigan, fik ikke indflydelse på markedet, selv om det viste en lille oprevidering af juli-målingen.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Genmabs pengemaskine skuffer: Aktien i brat uvending

Dansk flymilliardær får ny ejer ombord i livsværket

Genmab faldt 13 pct. på skuffende salgstal - analytiker vurderer at Genmab når i mål for hele året

Dansk urfirma går konkurs efter få år: "Det er brandærgerligt og man siger da nogle grimme ting"

Tjener du 800.000 kr om året? Så stor en pose penge får du, hvis du udskyder din folkepension med fem år

Nervøse investorer frygter en no-deal brexit

Mens vi venter på salgstal for Genmabs pengemaskine: Her er tre analytikeres forventninger

Domstol i München giver Audi milliardbøde for dieselsnyd