Økonomi Af
Kina overhalede Nordamerika i at tiltrække venturekapital for første gang nogensinde i andet kvartal, godt hjulpet af en rekord-kapitalrejsning på 14 mia. dollar hos Alibaba Groups associerede selskab Ant Financial Services.

Det skriver South China Morning Post.

Ifølge en rapport lavet af Crunchbase, der observerer og samler finansieringsdata, tegnede startups i Kina sig for 47 pct. af verdens venturekapital-finansiering i andet kvartal, sammenlignet med 35 pct. for USA og Canada tilsammen.

Det er især områder som personligt forbrug, medicin- og sundhedsbehandlinger og informationsteknologi, der har tiltrukket de største finansieringer i maj måned, og det var investeringer i de begyndende udviklingsfaser, der var mest populære, ifølge data indsamlet af det kinesiske analyseselskab Zero2IPO.

Kina har set en markant stigning i antallet af startups de seneste år, efter at den kinesiske regering lovede, at den ville gøre mere for at implementere en innovationsdrevet udviklingsstrategi, der skal gøre landet mere konkurrencedygtigt.

Regeringens løfte kom som led i landets øgede fokus på at transformere sig selv fra et industriland til et globalt innovativt kraftcentrum og gav også genklang på den 19. kommunistiske partikongres, hvor den kinesiske præsident, Xi Jinping, i sin åbningstale nævnte både internettet, big data og kunstig intelligens, som nogle af Kinas største innovationsmuligheder i fremtiden.

Venturekapital-finansierede aftaler nåede et rekordhøjt niveau på global plan i 2017 på 182 mia. amerikanske dollar, på trods af at antallet af aftaler faldt med 4,7 pct., ifølge data serviceudbyderen Preqin. På daværende tidspunkt dominerede USA toppen af listen, med 42 pct., eller mere end 76,4 mia. dollar, hvorimod Kina lå på en andenplads med 36 pct. af den totale handelsværdi med omkring 65 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Blockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


Amerikansk storbank: Flyvende biler bliver et gigamarked inden for de næste 20 år

Brødre henter stor trecifret millioninvestering til californisk it-komet – har rejst mere end 1 milliard siden 2009

Helle Ib: Danskerne kan være på vej til valgurnerne inden påskeferien

Mærsk: Vi er ikke et shippingfirma mere

SF tager fra de rige og giver til de fattige i skatteoplæg

Carlsberg er klar med ny sixpack og vinker farvel til adskillige ton overflødigt plastik

Retailer på Amazon: "Deres mål er decideret modsat dit"

Trump er på vej med melding om nedlukning og grænsesikkerhed

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer