Økonomi Af
Kina overhalede Nordamerika i at tiltrække venturekapital for første gang nogensinde i andet kvartal, godt hjulpet af en rekord-kapitalrejsning på 14 mia. dollar hos Alibaba Groups associerede selskab Ant Financial Services.

Det skriver South China Morning Post.

Ifølge en rapport lavet af Crunchbase, der observerer og samler finansieringsdata, tegnede startups i Kina sig for 47 pct. af verdens venturekapital-finansiering i andet kvartal, sammenlignet med 35 pct. for USA og Canada tilsammen.

Det er især områder som personligt forbrug, medicin- og sundhedsbehandlinger og informationsteknologi, der har tiltrukket de største finansieringer i maj måned, og det var investeringer i de begyndende udviklingsfaser, der var mest populære, ifølge data indsamlet af det kinesiske analyseselskab Zero2IPO.

Kina har set en markant stigning i antallet af startups de seneste år, efter at den kinesiske regering lovede, at den ville gøre mere for at implementere en innovationsdrevet udviklingsstrategi, der skal gøre landet mere konkurrencedygtigt.

Regeringens løfte kom som led i landets øgede fokus på at transformere sig selv fra et industriland til et globalt innovativt kraftcentrum og gav også genklang på den 19. kommunistiske partikongres, hvor den kinesiske præsident, Xi Jinping, i sin åbningstale nævnte både internettet, big data og kunstig intelligens, som nogle af Kinas største innovationsmuligheder i fremtiden.

Venturekapital-finansierede aftaler nåede et rekordhøjt niveau på global plan i 2017 på 182 mia. amerikanske dollar, på trods af at antallet af aftaler faldt med 4,7 pct., ifølge data serviceudbyderen Preqin. På daværende tidspunkt dominerede USA toppen af listen, med 42 pct., eller mere end 76,4 mia. dollar, hvorimod Kina lå på en andenplads med 36 pct. af den totale handelsværdi med omkring 65 mia. dollar.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format